Transferi

Doznajemo detalje: Šunjić zatražio transfer, Dinamu najmanje osam milijuna eura

Foto: Robert Anic/PIXSELL

IVAN ŠUNJIĆ, jedan od ključnih igrača čudesnog Dinamovog proljeća, večeras putuje u Birmingham, gdje će sutra obaviti liječničke preglede i bude li sve u redu, potpisati ugovor za Birmingham City.

Tu nam je vijest potvrdio izvor iz Dinama. Doznali smo da će Šunjićev transfer biti težak osam milijuna eura plus određeni bonusi, a Dinamo će dobiti između 20 i 30 posto od budućeg transfera mladog hrvatskog reprezentativca.

Isti izvor iz Maksimira kaže nam da je Dinamo mogao zadržati Šunjića s obzirom na to da je on nedavno potpisao novi ugovor s Modrima, ali presudila je igračeva želja za odlaskom. Iz Dinama su nam rekli da nisu željeli u svlačionici imati nezadovoljnog igrača i zato je došlo do transfera.

Šunjić je počeo trenirati nogomet u Španskom, da bi se nakon toga preselio u Zagreb, a potom je došao u Dinamo. Iz Maksimira je poslan na kaljenje u Lokomotivu, gdje je bio prošle sezone kad ga je Nenad Bjelica vratio u prvu momčad, a on mu se odužio fantastičnim partijama.

Šunjić je bio član hrvatske reprezentacije do 17 godina na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2013. Za A selekciju reprezentacije debitirao je protiv Meksika.

Pročitajte više