dinamo

Doznajemo gdje je zapeo najveći transfer u povijesti Dinama i što se događa s Čolakom

Foto: Profimedia

DINAMO u nedjelju (17:30) na Maksimiru protiv Rijeke kreće u nastavak prvenstva. Momčad Željka Kopića odradila je pripreme u Rovinju, u nedjelju je pobijedila Sturm 4:3 u zadnjoj pripremnoj utakmici i uoči zanimljive borbe za naslov prvaka izgleda dosta dobro.

No, osim što se bavi pripremom momčadi, Dinamov trener/sportski direktor Kopić rješava i transfere. U Maksimir je ove zime stigao Petar Bočkaj iz Osijeka, a nije nemoguće da do 15. veljače, kad završava zimski prijelazni rok, stigne još koji nogometaš.

Trakavica s Martinom Ojedom traje već gotovo mjesec dana i kraj joj se ne nazire. Ojeda je odbio otići na zimske pripreme s Godoy Cruzom, koji ga ne želi pustiti u Dinamo iako igrača zanima samo taj transfer. Kad je saznao da mu klub stopira transfer, Ojeda je odbio trenirati, a čak je i prijetio da će otputovati u Zagreb sam iako transfer još nije dogovoren.

Dinamo više ne pregovara s Argentincima

Podsjetimo, Dinamo je bio spreman platiti odličnog krilnog igrača 5.3 milijuna eura, na što je Godoy načelno pristao. No onda su se javile brojne zainteresirane strane budući da na Ojedu prava imaju njegov sadašnji klub Godoy, bivši klub Racing, brojni menadžeri i investitori, a i samom igraču pripada određeni postotak.

U Maksimiru su praktički odustali od tog transfera, odnosno njime se više toliko ne zamaraju. S igračem su dogovorili sve uvjete, sve je bilo spremno za njegov transfer, ali onda su Argentinci počeli odugovlačiti i zavlačiti. Dinamu ne pada na pamet više pregovarati, a kamoli povisivati ponudu i, što se kluba tiče, taj dio priče je završen. 

Ojeda je prošle sezone za Godoy odigrao 36 utakmica te zabio 15 golova uz četiri asistencije. Godoy ga želi zadržati do ljeta jer mu treba do kraja prvog dijela novog prvenstva i jer računa da će ga u ljetnom prijelaznom roku prodati za puno više novca.

No Ojedu više Godoy navodno uopće ne zanima i samo želi doći u Dinamo, koji prati što se događa u Argentini i spreman je realizirati transfer ako se Argentinci predomisle, ali po unaprijed dogovorenim uvjetima i nikako drukčije. Moguće je da se u ova tri preostala tjedna Argentinci međusobno dogovore oko podjele odštete i da Ojeda na kraju dođe u Zagreb.

Čolak preskup

Za to vrijeme u Maksimiru razmatraju druge varijante. Legijin napadač Mahir Emreli jako je zanimljiv Dinamu jer ne bi previše koštao, a potencijalno bi se na njemu moglo zaraditi, no i oko njega postoje problemi s papirima. Dinamo još nije odustao ni od Antonija Mirka Čolaka, ali kod njega je problem odšteta. Malmo ga ne pušta za manje od tri milijuna eura, što je Dinamu previše.

Odnosno, nije ako nekoga proda ove zime, a taj netko može biti samo Mislav Oršić. Interes Burnleyja postoji, ali Englezi su ponudili iznos na koji su se u Dinamu samo nasmijali. Iako je Oršić stožerni igrač i jedan od zaštitnih igrača Dinama, klub neće imati previše vremena da na njemu nešto zaradi. Njemu se ne ide iz Zagreba, ali ako bi stigla ponuda koja je svima interesantna, dogovorili bi se. 

Oršić ulazi u tridesete i neće uvijek vrijediti desetak milijuna eura, za koliko bi ga Dinamo pustio, ali trenutno je malo vjerojatno da će miljenik navijača otići u ovom prijelaznom roku. Da je prvenstvo manje-više riješeno, Dinamo bi se puno lakše odrekao Oršića, ali u situaciji dok je na vrhu neizvjesno, u Maksimiru ne žele gubiti ključne igrače.

Slična je situacija lani bila s Lovrom Majerom, za kojeg je Marseille nudio 15 milijuna eura, ali ga Dinamo nije prodao jer je bio u lošoj situaciji u prvenstvu i morao ga je zadržati. Ukratko, jako je mala šansa da Oršić ode ove zime i samo u slučaju njegova odlaska bi se intenzivno tražio novi napadač.

Pročitajte više