HNL

Doznajemo: Hajduk već ima favorita za novog trenera. Sastali su se u Zagrebu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U SLJEDEĆIH nekoliko dana, možda već i sutra, na klupi Hajduka mogla bi se dogoditi promjena trenera. Paolo Tramezzani napustio je klupu Hajduka nakon što je klub uveo u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, ali njegov nasljednik još nije imenovan.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kako ekskluzivno doznajemo, sportski direktor Hajduka Nikoličius Mindaugas i predsjednik Lukša Jakobušić već su odradili razgovore s glavnim kandidatom za novog trenera.

Riječ je o 51-godišnjem portugalskom stručnjaku Joseu Manuelu Gomesu. Bivši trener Almerije, Maritima, Readinga i brojnih drugih klubova s čelnicima Hajduka sastao se u Zagrebu i kako doznajemo, dogovor je blizu.

Ne osvaja trofeje, ali ne može se reći da nije imao uspjeha

Radi se o treneru koji se tim zanatom bavi od ranih 20-ih godina pa već sada ima gotovo 30 godina iskustva, iako će tek napuniti 51. U karijeri je osvojio samo jedan trofej kada je 2016. s Al Ahlijem osvojio saudijski Superkup, ali je zato imao nekoliko uspješnih perioda u Portugalu, Readingu i Almeriji.

Posebno se pamti posljednji u Almeriji iz koje je otišao nakon naprasnog otkaza dok je ekipa koju je vodio bila treća na tablici. Vlasnici nikad nisu objasnili odluku, a treba istaknuti da ona nije bila jasna ni nogometašima Almerije pa su igrači Gomesa na odlasku počastili standing ovationom. 

Odluka bi mogla pasti uskoro

Manji problem u pregovorima predstavljali su financijski uvjeti koje je Gomes postavio pred Hajduk, ali oni su navodno dovedeni na razinu koja je prihvatljiva za obje strane.

Još uvijek postoji šansa da se Hajduk odluči i za neki treći izbor, ali to se u ovom trenutku ne čini izglednim. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više