Doznajemo nevjerojatne detalje Fayeova transfera. Klauzula mu je 400 milijuna eura

Foto: Profimedia

MIKAYIL FAYE prodan je ovog tjedna u Barcelonu, a službena potvrda njegova transfera očekuje se tijekom četvrtka. Španjolski list Marca objavio je danas da je Barcelona čudesnog 18-godišnjeg Senegalca platila samo 1.6 milijuna eura, ali to nije točno. 

Kako doznajemo, Kustošija je Fayea prodala Barceloni za pet milijuna eura, a transfer će biti isplaćen u tri rate. Prvi iznos bit će 1.75 milijuna eura, a Kustošija je u ugovor o prodaji igrača ugradila niz nevjerojatnih bonusa. Hrvatskom drugoligašu pripast će 20 posto od sljedećeg transfera, a odštetna klauzula je astronomskih 400 milijuna eura. 

Kustošija će također dobiti milijun eura za svakih sedam utakmica u kojima Faye za prvu momčad odigra minimalno 45 minuta. Taj bonus Kustošiji može donijeti najviše deset milijuna eura. To nije nemoguće jer Barca najozbiljnije računa sa svojim novim stoperom. 

Odmah ide na pripreme s prvom momčadi

Španjolski mediji napisali su da igrač neće ići ni na kakve posudbe, već će se odmah priključiti seniorskoj momčadi s kojom će ići na pripreme u Sjedinjene Države. Očekuje se da će tamo igrati i da će se polako probijati do prve momčadi slavnoga kluba. 

Fayea su željeli i drugi klubovi, a najviše Borussia Dortmund i Chelsea. Najjači hrvatski menadžer Andy Bara imao je ponudu Dortmunda od šest milijuna eura, ali presudila je igračeva želja da karijeru nastavi u Barceloni. Ostvare li se ovi bonusi, Faye bi mogao biti jedan od najskupljih igrača koji su ikad prodani iz Hrvatske.

Faye je inače prvi igrač u povijesti Barcelone koji je kupljen za prvu ekipu iz nekog drugoligaša. Dosad je bilo slučajeva kad je Barca kupovala igrače iz španjolske Segunde, ali to je bilo za potrebe druge momčadi. 

Pročitajte više