Drama na Svjetskom prvenstvu. Portugal slavio pa dobio crveni karton i primio gol

Foto: Profimedia

PORTUGAL i Brazil odigrali su 28:28 u prvoj utakmici druge faze rukometnog Svjetskog prvenstva, a ogled skupine 2 imao je dramatičnu završnicu. Portugalci su imali minimalnu prednost na poluvremenu (12:11). Nijedna momčad tijekom cijele utakmice nije stvorila prednost veću od dva gola.

Costa je zabio 26 sekundi prije kraja utakmice za vodstvo portugalskog sastava 28:27 te do regularnog dijela utakmice nisu primili gol. Brazilci su potom, gotovo uz zvuk sirene, izborili prekršaj koji su pokušali brzo izvesti kako im na kraju ne bi ostao samo udarac preko velikog portugalskog bloka, koji rijetko završava pogotkom.

Međutim, brazilski igrač Alexis Borges ih je spriječio. Iako je vrijeme isteklo, tu nije bio kraj utakmice. Sutkinje Charlotte i Julie Bonaventura nakon videoanalize utvrdile su da Borges nije bio na dovoljnoj udaljenosti prilikom izvođenja prekida, zbog čega je dobio crveni karton.

Francuske sutkinje dale su tako Brazilcima sedmerac nakon isteka vremena. Jean Pierre Dupoix zabio je za konačnih 28:28. Portugalski novinar Leonardo Bordonhos na Twitteru je napisao: "Ostao sam bez riječi." Na stranici Međunarodnog rukometnog saveza je, pak, najprije stajao rezultat 28:27, što govori o nevjerojatnoj završnici utakmice.

Pročitajte više