Drama oko Unitedove zamjene za Ronalda. Turci ga ne žele vratiti s posudbe

Foto: Profimedia

MANCHESTER UNITED želi u ovom prijelaznom roku dovesti napadača nakon odlaska Cristiana Ronalda, a našao ga je u Bešiktašu. Erik Ten Hag jako želi svojeg sunarodnjaka Wouta Weghorsta koji je u Istanbulu na posudbi iz Burnleya i United je odavno u pregovorima oko njegova transfera.

No, puno je tu problema. Weghorst je došao prošlog ljeta iz Burnleya na posudbu, a Turci imaju opciju otkupa njegova ugovora za deset milijuna eura. U ugovoru o njegovoj posudbi ne stoji klauzula prema kojoj ga Burnley može vratiti s posudbe i trenutačno ne postoji nijedan razlog zašto bi Bešiktaš raskinuo ugovor o njegovoj posudbi.

Manchester United ga jako želi pa engleski mediji pišu da United trenutačno pregovara s Bešiktašem za koliko novca bi raskinuli ugovor s Burnleyem. United ne bi taj novac onda uplatio Bešiktašu nego Burnleyu koji bi ga potom platio Turcima kao penale za raskid ugovora o posudbi.

Ten Hag vidi Weghorsta kao idealno rješenje

Tek tad bi United mogao od Burnleya uzeti Weghorsta i to ne kao posudbu, već bi ga kupio od sadašnjeg drugoligaša. Nizozemac je sam dao do znanja Bešiktašu da želi otići jer je na zadnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Kasimpase nakon što je zabio gol za 2:0 došao do tribine s navijačima, ljubio grb na dresu i mahao im, što su novinari protumačili kao oproštaj.

Nizozemski reprezentativac jako želi otići u United, a Ten Hag ga jako cijeni iako je u Burnleyu u 20 utakmica zabio samo dva gola. Engleski mediji pišu da Ten Hag zna koliko je Weghorst kvalitetan kad je presing na zadnju liniju protivnika u pitanju i savršeno mu se uklapa u sadašnju momčad. Njegov dolazak na Old Trafford je, pišu, pitanje dana.

Pročitajte više