Barcelona potvrdila da nema novca za Messijev novi ugovor

Foto: Getty Images/Guliver Image

TRAKAVICI oko novog ugovora Lionela Messija i Barcelone ne nazire se kraj. Nakon što je klub nekoliko puta objavio kako nema sumnje da će ponajbolji svjetski igrač ostato na Nou Campu, ovih dana pojavili su se novi problemi oko njegova produljenja ugovora.

Barcelona je ove godine ponudila nove ugovore Luisu Suarezu i Neymaru, koji ostaju u klubu do 2021. godine. Obojica će nakon oporezivanja zarađivati 25 milijuna eura po sezoni, što je čak tri milijuna eura manje od onoga što trenutačno dobiva Lionel Messi.

Nema sumnje da bi novim ugovorom bio plaćeniji od Brazilca ili Urugvajca, no tu Barcelona upada u probleme. Naime, zbog pravila La Lige da nijedan klub ne smije više od 70 posto svojeg budžeta, Barca bi novim, bogatijim Messijevim ugovorom probila tu granicu i u klubu trenutačno ne znaju kako da povećaju budžet za sljedeću sezonu.

"Situaciju moramo analizirati hladnih glava i zdravim razumom. Jedna opcija da nekako povećamo zaradu od sponzorskih ugovora i prodaje klupskih suvenira i ulaznica. Druga je da prodamo neke igrače. Naravno da želimo zadržati Messija u klubu, no morat ćemo odlučiti što su nam prioriteti", rekao je izvršni predsjednik kluba Oscar Grau.

 Barcelona će ove sezone na plaće igrača potrošiti 695 milijuna eura, što je više od Real Madrida, a samo Manchester United troši više novca na ugovorne obveze.

"Messi pripada u Barcelonu. Volio bih da mogu umiriti navijače i reći im da će sigurno dobiti novi ugovor, no ne mogu im lagati", rekao je Grau.

Pročitajte više