DRAMA U DINAMU Mamić smijenio Peteva dva dana prije početka prvenstva

Foto: Marko Prpić/Pixsell

IVAJLO Petev više nije trener Dinama. Nakon sinoćnjeg treninga Bugarina je u ured pozvao prvi Mamićev čovjek Tomislav Svetina i poručio mu da više nije trener. Dinamo je informaciju službeno potvrdio u četvrtak u devet ujutro.

"Danas smo sporazumno raskinuli ugovor s Petevom i zahvaljujemo se na suradnji", stoji u kratkom priopćenju.

Pitanje je o kakvom se sporazumu raskida radi i koliko će novca Dinamo isplatiti Petevu za ugovor koji je vrijedio do 2020. godine i prema kojem je zarađivao 250.000 eura po sezoni. Za samo 35 utakmica na klupi Petev bi mogao inkasirati 750.000 eura.

Momčad će na otvaranju sezone voditi Mario Cvitanović, potvrdio je predsjednik kluba Mirko Barišić.

Drugi put dobio otkaz 

Petev je prvi Dinamov trener nakon 11 godina koji nije uspio osvojiti nijedan trofej s najbogatijim hrvatskim klubom. Zamjera mu se loš rad na slovenskim pripremama, ali i loša atmosfera u svlačionici u kojoj praktički ne priča sa Sammirom, Ćorićem, Fernandesom... Petev je na klupu sjeo prošlog listopada nakon smjene Zlatka Kranjčara. Vodio je 35 utakmica, a avanturu u Ligi prvaka je završio bez bodova i bez zabijenog gola.

U veljači je produljio ugovor do 2020. godine nakon čega se trebao upusititi u veliku bitku s Rijekom za naslov prvaka, ali je ostao bez titule i onda spektakularno izgubio i Kup. U međuvremenu jeprvi put dobio otkaz, da bi nakon par dana Izvršni odbor kluba zaključio da on ipak "budućnost Dinama, trener koji može trajati poput Alexa Fergusona"  

Mamić i društvo na smjenu su se odlučili samo dva dana prije prve Dinamove utakmice u novoj sezoni HNL-a kod kuće protiv Istre.

Momčad je na pripremama radila prema njegovoj viziji Peteva, kakva god ona bila, i pitanje je tko će uspjeti unijeti promijeniti u tako malo vremena do početka pravih ispita. Dinamo europski put počinje 27. srpnja u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige, a protivnika će saznati u sutrašnjem ždrijebu u Nyonu.

Pročitajte više