Drama u Zagrebu pripala Limogesu: Cedevitu koštalo očajno prvo poluvrijeme

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Cedevite su u Zagrebu u utakmici drugog kola košarkaške Eurolige izgubili od francuskog Limogesa rezultatom 80:84.

Hrvatski prvak je jako loše krenuo u utakmicu.  Obrana kao da nije postojala, a nije bilo ni discipline u napadu. Limoges je slabosti Cedevite jako dobro koristio i nakon prvih deset minuta igre vodio je s velikih 27:19. Gosti su bolje odigrali i drugu četvrtinu koju su dobili s 17:13 pa su na odmor otišli s velikih plus 12.
 
Katastrofalno prvo poluvrijeme Cedevite
 
U nastavku su susreta igrači Veljka Mršića napokon nešto odigrali i serijom 10:0 posve su se približili Francuzima. U posljednjoj četvrtini Limoges je ponovno napravio razliku od sedam, osam poena, no Cedevita se nije predavala. U nekoliko navrata došli su na minimalni zaostatak, čak su minutu prije kraja i poveli, no do totalnog preokreta ipak nisu mogli. Koštalo ih je očajno prvo poluvrijeme.
 
Nakon poraza od Olympiacosa na otvaranju sezone, Cedevita je na svom parketu tražila pobjedu protiv izravnog suparnika za prolaz u drugi krug, no doživjela je i drugi poraz. Gosti su vodili praktički cijeli susret, Cedevita je tek u tri navrata bila u vodstvu (13:11, 15:14, 78:77), ali je u samoj završnici imala priliku za pobjedu ili barem za produžetak.
 
Zubčić uništio priliku za preokret
 
Kod rezultata 82-80 za Limoges, Cedevita je 20 sekundi prije kraja imala napad, no Tomislav Zubčić je nerezonskim šutem za tri poena pokvario priliku za preokret. Gosti su potom zabili još dva koša za pobjedu 84:80.
 
Francuze su do pobjede predvodili Leo Westermann i Nobel Boungou-Colo sa po 15 koševa, dok je Will Daniels dodao 14 koševa. Kod Cedevite najefikasniji su bili Jacob Pullen sa 21, Miro Bilan sa 19 i James White sa 17 koševa.

Dario Šarić bolji od Simona
 
U drugom susretu iz ove skupine  Anadolu Efes je pobijedio EA 7 Milano 89-73. Dario Šarić je za Efes zabio 12 koševa uz pet skokova. Krunoslav Simon je za goste zabio pet koševa, uz četiri skoka, dok je Stanko Barać dodao dva koša. U petak se sastaju Baskonia i Olympiacos
Na ljestvici vodi Anadolu Efes s dvije pobjede, Limoges i EA7 imaju po pobjedu i poraz, a zatim slijede Olympiacos (1-0), Laboral Kutxa (0-1), Cedevita (0-2). U trećem kolu Cedevita 29. listopada gostuje kod Anadolu Efesa.
 

Pročitajte više