HNL

Dramatična završnica juniorske HNL. Tri kluba bore se za naslov i Ligu prvaka

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

UTRKA za naslov u juniorskoj HNL, koji iduće sezone garantira mjesto u Ligi prvaka, i dalje je u punom jeku. Nakon nepotpunih 28 od 30 kola u igri za prvo mjesto su Hajduk, Dinamo i Gorica. U prošlom kolu hajdukovci su pobjedom nad jesenskim prvacima Lokomotivom u Splitu zagrebački klub izbacili iz utrke. 

Momčad kojom rukovodi legenda HNL-a Jasmin Agić sada je na četvrtom mjestu s prevelikih 10 bodova zaostatka za Splićanima i samo tri utakmice do kraja. Dva boda manje od vodećeg Hajduka ima Dinamo, a uz utakmicu manje osam bodova za vrhom zaostaje Gorica.

Njih sutra očekuje domaća utakmica s osmoplasiranom Istrom i Turopoljci će u slučaju pobjede prići na tri boda i pet za Hajdukom. Najizgledniji kandidati za naslov su nedvojbeno hajdukovci, koji su braneći prošlosezonsku titulu u dosadašnjih 28 kola juniorske HNL osvojili najviše bodova, zabili najviše i primili najmanje golova. 

Hajdukovcima trebaju četiri boda za obranu naslova

Momčadi Marijana Budimira, koju će još u idućem kolu zbog njegove suspenzije voditi pomoćni trener Zvonimir Milić, za drugi uzastopni naslov i novu kartu u Ligu prvaka trebaju četiri boda iz posljednja dva kola u kojima igraju s Rudešom kod kuće i Dugopoljem u gostima.

Dinamo bi ih u tom slučaju mogao dostići bodovnim učinkom, ali Bijele to ne zabrinjava jer uz remi u jesenskom dijelu sezone i pobjedu u proljetnom imaju bolji omjer u međusobnim ogledima. Dinamo, a naročito Gorica, tako se moraju nadati kolosalnom poskliznuću hajdukovca u samom finišu.

Dinamovce u posljednja dva kola čeka duplo kvarnersko gostovanje, najprije protiv Rijeke, a zatim protiv Orijenta, dok će Gorica nakon spomenute utakmice s Istrom sezonu zaključiti ogledima s Bjelovarom i Rijekom. Utrka za najboljeg strijelca lige nije toliko gusta. Dinamov Marko Josip Čavara ima četiri pogotka više od Hajdukovog Filipa Čuića. Čitavu tablicu možete pogledati OVDJE.

Raspored do kraja:

28. kolo

Dinamo - Bjelovar 5:1

Varaždin - Hajduk 1:3 

Gorica - Istra

29. kolo (28. svibnja)

Bjelovar - Gorica

Rijeka - Dinamo

Hajduk - Rudeš

30. kolo (4. lipnja) 

Orijent - Dinamo

Dugopolje - Hajduk

Gorica - Rijeka

Pročitajte više