Drastične kazne za neodigrani derbi: Brbiću i članovima NO-a Hajduka izgon iz nogometa godinu dana

 Foto: Hajduk.hr, Hina, Index.hr fotomontaža Mihalea Kristić 

HAJDUKU su oduzeta tri boda zbog neodigravanja derbija protiv Dinama, odlučio je tako disciplinski sudac 1. HNL Krešimir Vlajčević. 
 
Pavasović-Visković: Šačica ljudi u HNS-u pokazala je da se smatra važnijom od nogometa i društva 
 
Brbić i članovi NO-a Hajduka kažnjeni, ali ne moraju dati ostavke
 
Osim toga, čelnicima Hajduka predsjedniku Brbiću, te članovima Nadzornog odbora Hrabaru, Majiću, Koceić-Bilanu i Pavasović-Viskoviću zabranjen je rad godinu dana u nogometu. Vlajčević je u obrazloženju kazne naveo da su njih petorica odlučili da Hajduk ne odigrao derbi.
 
To ne znači da će morati dati ostavke u Hajduku, već da su dobili godinu dana zabrane obnašanja dužnosti u HNS-u. Što se tiče Hajduka, tu ih štiti Zakon o trgovačkim društvima.
 
Nogometaši kažnjeni s po tri tisuće kuna, Hajduk ima osam dana za žalbu
 
Kažnjeni su i nogometaši splitske momčadi. Svih jedanaest igrača Hajduka, koji su od prve minute trebali istrčati na travnjak Maksimira, kažnjeni su s po 3 tisuće kuna.
 
Vlajčević je naveo da su Hajdukovci kažnjeni prema članku 70. Disciplinskog pravilnika HNS-a, te da Hajduk ima osam dana za žalbu.
 
 
 
Najveća kazna u povijesti HNL-a, Vlajčević poštedio Tudora, Vučevića i Mukulandru
 
Riječ je o najvećoj kazni u povijesti hrvatske nogometne lige, a Vlajčević je odbacio postupak protiv Igora Tudora, sportskog direktora Gorana Vučevića i tehničkog tajnika Krešimira Mikulandre. 
 
Podsjetimo, ranije je odlučeno da Dinamo derbi dobije službenim rezultatom 3:0 nakon što Hajdukovi nogometaši nisu istrčali na travnjak u znak solidarnosti sa članovima Torcide kojima je bio zabranjen ulazak na Maksimir.
 

 
 

Pročitajte više