Dražen Besek: Sačer još nije ni za prvih jedanaest Varteksa

TRENER Varteksa Dražen Besek dvoji oko trenutne kvalitete novog pojačanja splitskog Hajduka, donedavno mladoga napadača Varteksa Marija Sačera. Besek je također istaknuo da ga je iznenadilo što se mladić odlučio baš za Bijele.

"On je proljetos bio u kadru prve momčadi, ali samo je razmišljao o odlasku. Ja nikoga ne mogu prisiljavati ni na što i nisam se iznenadio što je otišao, ali ipak me iznenadilo što je stigao baš u Hajduk - rekao je Dražen Besek za portal .

"On je nesumnjivo potencijal, ali gdje će se zaustaviti njegov napredak ovisi kako će biti vođen. Ne vjerujem da će on moći igrati za prvi sastav "bijelih", dodao je.

Besek ističe kako sa Sačer još puna podosta kaliti u nižerazrednim klubovima da bi dostigao kvalitetu koja bi mu osigurala mjesto u prvoj momčadi Hajduka. Kaže, juniorska statistika nije nikakav presudni elementu izgradnji mladog igrača u prezentabilnu kvalitetu.

"Sačer je igrač koji se mora kaliti i imati negdje punu minutažu. Možda za početak u Drugoj ligi. To što je on imao sjajnu statistiku kao junior ne znači puno. Eto, mi smo i u pretprošlom prvenstvu imali najboljeg strijelca juniorske lige Frljužeca i k tome je Varteks još bio prvak te lige, pa opet nije odmah iskočio u prvi plan. Prošle sezone nismo bili prvi u toj ligi. Ključni problem mladih igrača je što su nestrpljivi, a potencijal nedvojbeno postoji", zaključio je Besek.

V.B.
Foto: Vladimir Dugandžić (Cropix)

Pročitajte više