Duboisov trener: Hrgović? Sretno mu bilo ako se oslanja na ono što se dogodilo 2018.

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO). Očekuje se da će IBF-ova titula ostati upražnjena nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovore revanš poslije prvog meča 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula.

Samo dva tjedna kasnije IBF bi, tvrdi dobro upućeni novinar Dan Rafael, dobio novog prvaka u borbi između Hrgovića i Duboisa. Dubois je najjače ime Hrgovićeve karijere. Radi se o Britancu koji je prošle godine izazvao Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO, pa izgubio u devetoj rundi.

Duboisov trener: Ako će se Hrgović oslanjati na taj sparing - sretno mu bilo

Nakon što je dogovoren meč Hrgovića i Duboisa, u javnosti se počelo podsjećati na sparing koji su njih dvojica odradili 2018. godine. Dubois tada navodno nije dobro prošao protiv hrvatskog boksača, koji to sada koristi kako bi poljuljao samopouzdanje svog protivnika. O cijeloj situaciji oglasio se i Duboisov trener Don Charles. 

"Čuo sam glasine o tom sparingu i kada me pitate jesu li one istinite ili izmišljene, za pretpostaviti je da su istinite. Daniel je tada imao 20 ili 21 godinu, a ja nisam bio njegov trener. Sada ima 26 godina, to je bilo, dakle, prije pet ili šest godina, bio je dijete kada se taj sparing dogodio. Ako će se Hrgović oslanjati na to i iz toga crpiti samopouzdanje - sretno mu bilo", rekao je za Boxing Social i dodao:

"Naravno da ćeš, ako si bio bolji od nekoga na sparingu, iz toga izvući samopouzdanje, ali, kao što sam rekao, Daniel je tada imao 20 godina, bio je dječak koji je u međuvremenu odrastao u muškarca. Pogledajte što je od tada postigao. Ponavljam, ako će se Hrgović oslanjati na to, sretno mu bilo. Daniel s kojim će se boriti 1. lipnja nije onaj Daniel s kojim je bio sparirao."

Pročitajte više