petar skansi

Duci Simonović se rasplakao kad je čuo za Skansija. Jecajući je pričao o svom bratu

Foto: Youtube, FaH

LJUBODRAG DUCI SIMONOVIĆ bio je jedan od ključnih igrača reprezentacije Jugoslavije koja je u Ljubljani 1970. osvojila povijesno, prvo zlato za Jugoslaviju u košarci. Kad smo ga nazvali da nam kaže par rečenica o svom nekadašnjem suigraču Petru Skansiju, nije mogao vjerovati da je njegov ''drug i brat'' kako je rekao, umro. Simonović je teško pronalazio riječi, plakao je i jecao, ali je uspio predočiti kakav je Petar Skansi bio čovjek i igrač.

Bio mi je kao stariji brat

''Puno sam ga volio. Bio mi je kao stariji brat. Bili smo više od suigrača. Da, bio mi je brat. Ne mogu vjerovati, koliko je moje braće iz Ljubljane već otišlo.... Ćosa, o Rajkoviću da ne govorim. sad Pero. Oprostite mi što plačem, ne znam što drugo da radim'', jecao je Simonović, a onda nam je uspio reći zbog čega je Skansi bio toliko poseban igrač:

Protiv Amerike najbolji

''Imao je posebnu centarsku tehniku. Bio je pametan igrač, predviđao je gdje će se lopta odbiti. Imate igrača koji misle samo na sebe, na svoje brojke, Pero je bio totalno drugačiji. Njemu je važan bio samo tim. Protiv Amerikanaca u ključnoj utakmici za zlato je odigrao utakmicu života. Bio je nezamjenjivi dio Jugoplastike i reprezentacije. Obožavao sam igrati i s njim i protiv njega. Toliko mi je žao'', rekao nam je legendarni košarkaš i bivši as Crvene zvezde.
 

Pročitajte više