Dujmović zabio za pobjedu Lokomotiva

TOMISLAV DUJMOVIĆ, 28-godišnji hrvatski nogometaš i vezni igrač moskovskog Lokomotiva, bio je junak svoje momčadi u ogledu 3. kolu ruskog prvenstva protiv Krilje Sovjetov.

Lokomotiv je kao domaćin pobijedio 2-1, a pogodak odluke je Dujmović postigao u 88. minuti. Pogodak je bio preslika legendarnog pogotka Claudija Paula Caniggije iz 1990. godine kojim je Argentina u polufinalu Svjetskog prvenstva 1990. godine odigrala s Italijom u Napulju 1:1, a kasnije je prošla u finalu boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Jedina je razlika bila ta što je Caniggija zabio pogodak glavom, potpuno okrenut leđima suparničkim vratima, s lijeve strane, dok je Dujmović sjajno zavrnuo glavom s desne strane, ne gledavši što se uopće događa iza njegovih leđa.

Recimo da je Dujmović prošle sezone nastupao za Amkar Perm, a u Lokomotivu je debitirao 14. ožujka. U trećem nastupu za novu momčad je postigao i prvi pogodak u karijeri za Lokomotiv.

Krilja Sovjetov je, inače, vodio 1:0, poništen im je i pogodak Jana Kollera zbog zaleđa, no na kraju su slavili domaći nogometaši zahvaljujući Dujmoviću.

Ruska Premier liga, 3. kolo:

Lokomotiv Moskva - Krilja Sovjetov 2:1 (Kuzmin 55, Dujmović 88 / Kalačev 28)

Tomsk - Zenit 0:3 (Meira 53, Denisov 61, Tekke 82) 

Amkar Perm - CSKA Moskva (kasnije)

Spartak Moskva - Spartak Nalčik (kasnije)

Redoslijed: 1. Zenit 7, 2. Terek Grozni 7, 3. Kirlja Sovjetov 6, 4. Dinamo Moskva 6, 5. Rubin Kazan 5, 6. Lokomotiv Moskva 5...

M.Š./Totalsport

Pročitajte više