Dule Savić: Degert i ostali zlikovci krivi su za nasilje na srpskim stadionima

PRIJEDLOG Vincenta Degerta da se u Srbiji počnu zatvarati nogometni stadioni u slučaju navijačkog nasilja, prvi je osudio Dušan Savić.

Legendarni nogometaš Crvene zvezde Dušan Dule Savić regirao je na izjavu šefa delegacije Europske unije u Srbiji Vincenta Degerta, koji je predložio zatvaranje nogometnih stadiona kako bi se spriječilo navijačko nasilje.

"Negativna energija koja se nataložila u ovoj zemlji u proteklih 20 godina posljedica je politike europskih velesila prema Srbiji. Posebno se to odnosi upravo na Degertovu Francusku. Dotični gospodin i slični zlikovci posljednji su koji imaju pravo dijeliti nam lekcije. Mladima u našoj zemlji treba dati šansu da studiraju i zarađuju, a ova vlast im to ne omogućava", prokomentirao je Savić za Sportal.rs.

Laković: Držimo se pravila Fife i Uefe

Francuzu je odgovorio i glavni tajnik srpskog nogometnog saveza Zoran Laković napominjući kako Degert nije nadležan za zatvaranje stadiona u Srbiji.

"Savez radi prema pravilnicima Uefe i Fife, a huliganizam, protiv kojeg se borimo, unutarnja je stvar naše zemlje. S međunarodnim nogometnim organizacijama jako dobro surađujemo i radimo prema njihovim propisima", rekao je Laković.

Degert je reagirao nakon nereda na stadionu Crvene zvezde tijekom utakmice polufinala Kupa Srbije između domaćina i OFK Beograda. Pri tome je na sjevernoj tribini hicem iz pištolja ranjen navijač "crveno-bijelih", a Zvezda je kažnjena sa pet utakmica pred praznim tribinama.

Pročitajte više