NBA

Durant, Harden i Irving zaigrali zajedno. Zasjenio ih je i pobijedio ovaj mladić

Foto: Guliver

VELIKA trojka Netsa u prvoj je zajedničkoj utakmici doživjela šokantan poraz nakon dva produžetka 147:135 od Cleveland Cavaliersa, a Kevina Duranta, Jamesa Hardena i Kyrieja Irvinga zasjenio je 22-godišnji bek domaćina koji se može samo nadati da će ikad doći do zvjezdanog statusa Brooklynovog trojca.

Collin Sexton zabio je 42 koša, među kojima i tricu sekundu prije kraja prvog produžetka. U dodatnih 10 minuta postigao je 20 uzastopnih poena Cavsa, ukupno 22 u oba produžetka. 

Video: Arena Sport

Kevin Durant predvodio je Netse s 38 poena, 12 skokova i osam asistencija, Irving je zabio 37, a Harden je u ulozi primarnog razigravača i treće napadačke opcije ostvario triple-double s 21 košem, 10 skokova i 12 dodavanja.

Sexton se vratio u postavu Cavsa nakon pet utakmica izbivanja zbog ozljede gležnja, a onda odigrao partiju karijere na najvećoj sceni na kojoj je dosad zaigrao. Ovo je bila najiščekivanija utakmica regularnog dijela sezone u novijoj NBA povijesti i definitivno najgledanija utakmica Cavsa nakon odlaska LeBrona Jamesa.

Grafika: Sofascore za IndexSport

"Drago mi je da sam se vratio. Pokazali smo da možemo napraviti velike stvari kad smo svi zdravi i na okupu, ali ne smijemo slaviti jer opet igramo s njima u petak", rekao je skromni Sexton, kojem je bilo posebno drago što je dvojici novih suigrača pomogao da pobijede bivšu momčad.

Taurean Prince zabio je 17 koševa, a Jarrett Allen 12 uz 11 skokova. Njih su dvojica stigla iz Netsa u Cavse u trejdu kojim je Harden završio u Brooklynu.

Ovo je bila najbolja i najvažnija utakmica Sextonove dosadašnje NBA karijere, ali i na koledžu je znao pokazati koliko je poseban. Na jednoj je utakmici uspio zabiti 40 koševa iako je njegova Alabama dobar dio drugog poluvremena igrala sa samo tri igrača.
 

Pročitajte više