Durant i LeBron u kontroverznoj raspravi na Twitteru. Smiju li biti prijatelji?

Foto: Profimedia

DVOJICA vjerojatno najboljih košarkaša ovog milenija LeBron James i Kevin Durant ne kriju međusobno uvažavanje i poštovanje, pa ni prijateljstvo, što smeta mnogim fanovima koji smatraju da bi se rivali trebali mrziti, a ne smijuljiti se zajedno na terenu dok igraju jedan protiv drugoga, kao što je bio slučaj u utakmici u petak.

LeBronovi LA Lakersi pobijedili su 122:119 Phoenix Sunse, koji su dan kasnije na Twitteru objavili fotografiju dva superstara kako nasmiješeni razgovaraju na parketu, uz natpis "poštovanje". Ta je fotografija razbjesnila dio fanova i pokrenula raspravu u koju su se uključila oba superstara.

"Mrzim ovo 'svi smo prijatelji' i smijanje za vrijeme utakmice! Vrijeme je za posao", napisao je jedan tviteraš i dodao da je baš to razlog zašto je Michael Jordan najveći svih vremena, jer je "ubijao svakoga na vidiku".

Durant očekivano odgovorio

Durant je poznat po raspravljanju s fanovima i trolovima na Twitteru, pa se očekivano uključio i napisao: "U nekom trenutku svi vi nesportaši shvatit ćete da se prijatelji žešće natječu kad igraju jedan protiv drugoga."

Nije prošlo dugo, a javio se i LeBron, koji samo "slegnuo ramenima" emojijem i pridodao fotografiju Michaela Jordana i Charlesa Barkleya u opuštenom razgovoru tijekom utakmice, najvjerojatnije NBA finala 1993. u kojem su Chicago Bullsi pobijedili Barkleyeve Sunse.

To se može shvatiti jednostavno kao poruka da je i prozvani Jordan imao prijatelje na parketu, ali i sasvim drukčije ako se u obzir uzme drugi kontekst. Naime, Jordan i Barkley jesu bili na glasu kao veliki prijatelji, iako već više od 10 godina ne razgovaraju jer se naljutio na sir Charlesove kritike na njegovu vladavinu Charlotte Hornetsima (tada još Bobcatsima).

LeBronova iskrena ili kriptična poruka?

Osim toga, poznata je legenda prema kojoj se Jordan samo pravio da je Barkleyev prijatelj samo kako bi ga omekšao u finalu i olakšao si put do prstena. Ispričao ju je ondašnji pomoćni trener Bullsa Johnny Bach, a prema njoj Jordan je za vrijeme finalne serije zvijezdu protivničke momčadi vodio na golf i darovao mu 20.000 dolara vrijedne dijamantne naušnice.

Kad su ga pitali zašto je napravio takvo nešto, Jordan je navodno rekao: "Neće mi smetati do kraja serije. Što je za mene 20.000 dolara? Charles misli da smo veliki prijatelji, a mrzim tog debelog seronju."

LeBron je puno puta na društvenim mrežama objavljivao kriptične poruke koje su američki mediji pokušavali analizirati, pa se tako i sad postavlja pitanje je li zapravo objavom fotografije Jordana i Barkleya samo poručio Durantu da nisu tako veliki prijatelji kao što misli.

Ipak, međusobni skor u finalima ne ide u prilog toj tezi. LeBron i KD triput su igrali za naslov prvaka, i dok je James s Miamijem pobijedio Oklahoma City 2012., Durant je uzvratio s Golden State Warriorsima protiv Clevelanda 2017. i 2018.

Pročitajte više