GOLF

Dustin Johnson osvojio američki Masters i srušio rekord Tigera Woodsa

Foto: EPA-EFE

AMERIČKI golfer, 36-godišnji Dustin Johnson, osvojio je 84. izdanje US Mastersa koji je od četvrtka do nedjelje održan u Augusti, savezna država Georgia. 

On je to ostvario na vrlo uvjerljiv način, s 20 udaraca ispod para čime je oborio rekord koji su ostvarili njegovi sunarodnjaci Jordan Spieth 2015. i Tiger Woods 1997. godine, koji su trijumfirali s 18 udaraca ispod para. Dustinu Johnsonu je to drugi osvojeni Grand Slam turnir u karijeri, nakon US Opena 2016. godine. 

Drugo mjesto podijelili su Južnokorejac Sung-jae Im i Australac Cameron Smith koji su imali pet udaraca slabiji rezultat. Prošlogodišnji pobjednik, 44-godišnji Tiger Woods, završio je na 38. mjestu i to nakon što je u nedjelju, posljednjeg dana Mastersa, na 12. rupi, koja ima par 3, potrošio čak deset udaraca, što mu se nikad nije dogodilo u njegovoj bogatoj karijeri u kojoj je osvojio 15 Grand Slam naslova, od čega pet na US Mastersu.

Dustin Johnson, prvi igrač svijeta, bio je glavni favorit na kladionicama, iako nitko nije znao u kakvoj je formi, jer je prije mjesec dana bio zaražen koronavirusom te je 11 dana proveo u samoizolaciji. Uz zeleni sako, Johnsonu je pripala i novčana nagrada od oko dva milijuna dolara.

Pročitajte više