Duvnjak ga je udario šakom u vrat. Pogledajte što mu je napravio Francuz

Foto: Profimedia

MATHIAS GIDSEL, možda najbolji rukometaš svijeta te službeno najbolji igrač i strijelac Svjetskog prvenstva na kojem je Danska pobjedom nad Francuskom (34:29) treći put zaredom osvojila svjetski naslov, opet je bio meta opasnih napada suparnika. Počelo je protiv Hrvatske u skupini (32:32).

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE DUVNJAK UDARIO GIDSELA

Pri rezultatu 6:5 za Hrvatsku naši su reprezentativci ostali s igračem manje, a odmah u idućem napadu je Domagoj Duvnjak ružno startao na Gidselu. Otkriva to snimka situacije. Ona pokazuje da su neopravdane optužbe na račun Gidsela da se potom teatralno valjao nastojeći ušićariti isključenje Duvnjaka, kao i ljutnja na njega zato što je odbio Duvnjakovu ruku pomirenja nakon što je došao sebi.

Odbio je ispriku kapetana Hrvatske: "Duvnjak mi je to napravio i u Bundesligi"

Duvnjak je Gidsela udario šakom u vrat. To je jako opasan start i kažnjiv izravnim isključenjem do kraja utakmice, čak i u kontaktnom sportu kao što je rukomet. Nakon utakmice je poručio da je već navikao na takve poteze od Duvnjaka, a u razgovoru za danske medije je pojasnio zašto nije prihvatio Duvnjakovu ispriku.

"I kad mi je to napravio u njemačkom prvenstvu, također je bilo jako puno isprika nakon toga. Oni su takvi. Znaju vrlo dobro da ovako moraju igrati protiv nas, a onda se nakon utakmice žele ispričati i nama i sucima", rekao je Gidsel.

Španjolac ga je udario na istom mjestu i u isti dio tijela kao Duvnjak, ali nije mu se ispričao

Idućeg tjedna Danska je igrala polufinale protiv Španjolske. Na gotovo istom mjestu i na isti način kao i Duvnjak, na Gidsela je opasno nasrnuo Daniel Dušebajev. Opalio ga je u vrat, nakon čega je Gidsel pao na pod. Ne samo da je Španjolac prošao nekažnjeno nego je nakon ovako osvojene lopte njegova reprezentacija zabila iz kontre. Na kraju je Danska pobijedila Španjolsku 26:23 u drugom polufinalu SP-a zaredom.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE ŠPANJOLAC UDARIO GIDSELA

Francuz je brutalnim ulaskom u Gidsela mogao ozlijediti najboljeg rukometaša svijeta

Za sada je posljednji brutalni nasrtaj suparnika na Gidsela bio u finalu. Danski as svjetskog rukometa izbio je sam prema golu, a u prodoru ga je sasjekao Dika Mem. Francuski gorostas ga je višestruko opasno faulirao. Prvo se namjerno prsima zabio u suparnika u punoj brzini, onda ga je dok je padao uhvatio u kravatu te ga zatim rukom bacio na pod.

Naravno, Gidsel se razbio i otkotrljao, Mem je dobio isključenje, a Danska sedmerac. Brutalnosti nisu pomogle Francuzima jer Gidsel je sa šest golova bio jedan od najboljih za novu obranu svjetskog naslova. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE FRANCUZ UDARIO GIDSELA

Pročitajte više