NBA

Dva dana prije pregovora za ugovor života NBA zvijezda završila u zatvoru

Foto: Profimedia

VEČERAS u ponoć po srednjoeuropskom vremenu počinje prijelazni rok za slobodne igrače u NBA ligi. Nepuna dva dana ranije jedan od igrača, kojeg očekuje bogatstvo, završio je u zatvoru. Mlada zvijezda Charlotte Hornetsa Miles Bridges sam se predao policiji nakon što je čuo da ga traže zbog obiteljskog nasilja.

Američki tabloid TMZ javlja da je ženska osoba u Los Angelesu u utorak pozvala policiju zbog svađe koja je prerasla u fizičko nasilje. Dok je policija stigla, Bridges je već otišao, a žena je trebala liječničku pomoć. U srijedu se košarkaš sam prijavio u policijsku postaju. Uhićen je, ali i pušten čim je platio jamčevinu od 130.000 dolara.

Hoće li ga Hornetsi zadržati?

Bridges je bio 12. izbor drafta 2018. godine, a prošla mu je sezona bila najbolja u karijeri s prosjecima od 20.2 poena, 7.0 skokova i 3.8 asistencija. Večeras postaje ograničeni slobodni igrač, što znači da može pregovarati s drugim klubovima, ali Hornetsi ga mogu zadržati daju li mu identičnu ponudu.

Prema tržišnim glasinama iz Amerike, Hornetsi bi voljeli zadržati svoju mladu zvijezdu, ali ne za maksimalni dopušteni ugovor od 30-ak milijuna dolara po sezoni. Bridges planira testirati je li mu netko od drugih klubova spreman ponuditi maksimum pa vidjeti kako će Hornetsi reagirati.

Pitanje je hoće li očajan tajming za mrlju iz privatnog života imati kakav utjecaj na interes drugih klubova iako povijest sličnih primjera indicira da neće imati ozbiljnih posljedica po profesionalnu karijeru.

Pročitajte više