Dva Hrvata na vrhu popisa 10 najizglednijih kupovina Manchester Cityja ovog ljeta

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY ove je sezone treći put zaredom osvojio Premier ligu, a još uvijek ga čekaju finala FA kupa i Lige prvaka. Unatoč vrlo uspješnoj sezoni, u klubu već gledaju kako bi mogli osnažiti momčad za iduću. Tako je engleski portal Goal objavio popis 10 najizglednijih kupovina Cityja u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku, a na vrhu su dva Hrvata - Mateo Kovačić i Joško Gvardiol.

Kovačić sve bliže Cityju

Gotovo je sigurno da će Kovačić ovo ljeto napustiti Chelsea nakon pet godina. Fabrizio Romano prije nekoliko dana pisao je kako je hrvatski veznjak već dogovorio skoro sve sa Cityjem, a preostalo je još samo da se dva engleska kluba dogovore oko odštete. Pep Guardiola u potrazi je za novim veznjakom jer bi Ilkay Gundogan i/ili Bernardo Silva mogli napustiti klub ovo ljeto.

"Možda je čudno što prvaci žele igrača koji je bio ispod očekivanja u jednoj od Chelseajevih najgorih sezona ikad, ali Guardiola obožava veznjake. Jednom je rekao da mu je san u prvih 11 staviti 10 veznjaka", piše Goal o Kovačiću pa dodaje:

"Kovačić je neumoran igrač koji uvijek naporno radi i izvrstan je u zadržavanju posjeda. Ima vrhunski mentalitet i neće praviti probleme ako nije uvijek u prvih 11, što će se kod Guardiole vjerojatno dogoditi."

Gvardiol je Guardiolina najveća želja

Manchester City jedan je od klubova koji je pokazao najozbiljniji interes za Joška Gvardiola. Mladog hrvatskog stopera uskoro čeka skupocjeni transfer iz RB Leipziga, a Goal piše kako je Gvardiol ovo ljeto Cityjev prioritet.

"Gvardiol je jednostavno tip igrača kakve Guardiola voli. I to ne zato što su imena slična! Hrvat ima sve potrebno da postane savršeno iskoristiv igrač na više pozicija - na stoperu, na beku i u veznom redu. Fizički je impozantan, ali i tehnički briljantan, što ga čini savršenim za Premier ligu", hvali ga Goal pa nastavlja:

"Guardiola bi ga zasigurno volio pretvoriti u beka koji može igrati u veznom redu, kao što je to napravio s Phillipom Lahmom, Joshuom Kimmichom, Danijem Alvesom i Joaom Cancelom, a nedavno i s Johnom Stonesom. Gvardiol neće biti jeftin, City će vjerojatno morati platiti 80-90 milijuna eura, ali to bi se moglo isplatiti jer ima samo 21 godinu i mogao bi provesti više od desetljeća u klubu."

Dodajmo da se na ostatku popisa nalaze Jeremie Frimpong, Moussa Diaby (oba Bayer Leverkusen), Theo Hernandez (Milan), Alphonso Davies, Serge Gnabry (oba Bayern Munchen), Ethan Nwaneri (Arsenal), Kim Min-jae (Napoli) i Jude Bellingham (Real Madrid).

Pročitajte više