DVA HRVATA SU POLA INTERA Evo dokaza za to

Foto: Getty Images/Guliver Image

IVAN PERIŠIĆ i MARCELO BROZOVIĆ. Kada vidite rezultat Interove utakmice na kojoj su Nerazzuri postigli barem jedan gol i bez da gledate imena strijelca i asistenta, možete se kladiti da su njih dvojica u jednoj u tih kategorija, a najčešće u obje.

Bez obzira na to je li Inter pobijedio, kao što je bio slučaj u devet utakmica zaredom do sinoć, čime se iz sredine tablice Serie A probio na tri boda od zone Lige prvaka ili izgubio, što mu se dogodilo jučer protiv Lazija u četvrtfinalu Kupa, Perišić i Brozović namjestit će gol i(li) zabiti ga.

Tako je bilo i u zadnjoj Interovoj utakmici; šest minuta prije kraja, pri vodstvu Lazija 2:0, Perišić, prema izvještajima talijanskih medija najbolji Interov igrač na utakmici, poslao je pred gol jedan u nizu opasnih centaršuteva, a tamo ga je u njegovu šestu asistenciju ove sezone pretvorio Marcelo Brozović kojem je to bio peti gol za milanski klub.
 
Koliko lijevo krilo Perišić, nezaustavljiv u prodorima i gotovo savršen u posluživanju suigrača, te Brozović, profinjeni veznjak, tehničar, ali i energični pokretač i okomiti jurišnik prema golu, znače njihovu klubu, najbolje će pokazati brojke.

Kao što je poznato, Inter pati od neefikasnosti i u 22 utakmice ove sezone, postigao je samo 48 golova. 
 
S obzirom na to da je Perišić od početka sezone sedam golova postigao, a šest namjestio, dok je Brozović zabio pet, a asistirao za četiri zgoditka, jasno je da su dva Hrvata zaslužna za 22 gola Nerazzura, dakle za gotovo pola zgoditaka koje je postigla njihova momčad.

Sjajna statistika, posebno ako uzmemo u obzir to da nijedan od njih nije napadač ili polušpica, nego da su obojica igrači prilično udaljeni od gola.
 
Ali kao što vidimo iz njihovih brojki, Duo "Ić", kako ih zovu Talijani, to ni najmanje ne smeta da puni mreže ili da to omogućavaju jedan drugom i ostalim suigračima. 

Pročitajte više