HNL TRANSFERI

Dva igrača Hajduka blizu transfera u Goricu. To je odgovor Hajduku zbog golmana

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

GORICA i Hajduk idući tjedan igraju jednu od važnijih utakmica sezone, četvrtfinale Hrvatskog kupa (18 sati, utorak), a uvertira za susret traje već danima.

Ulog je plasman u Europu, a klubovi ga mogu ostvariti osvajanjem trofeja u Kupu. 

Na prvenstvenoj ljestvici Hajduk (4. mjesto) zaostaje čak 15 bodova za Goricom, koja drži treću poziciju, ujedno i posljednju koja donosi kvalifikacije za europska natjecanja. Zato je natjecanje u Kupu prioritet Hajduka, koji je do utakmice s Goricom uveo poseban režim i smanjio kontakte igrača s medijima. Mnogobrojni hajdukovci tvrde da njihovim ambicijama najviše šteti prolaz Rijeke koja je na putu do četvrtfinala izbacila Osijek, pa sad u Kupu vidi šansu za spašavanje sezone i izlaz u Europu. Na prvenstvenoj ljestvici Hajduk i Rijeka bodovno izjednačeni (32) vode beznačajnu trku za četvrto mjesto koje više ne garantira Europu - osim ako među prve četiri ekipe bude pobjednik Kupa. Zbog utjecaja Rijekinog gazde Damira Miškovića u HNS-u navijači Hajduka ne vjeruju da će se bitka za Europu voditi samo na nogometnom terenu. U takvoj atmosferi se Hajduk sprema za put na ključnu utakmicu.

U narednih tjedan dana u medijima možemo očekivati razne glasine i kombinacije oko Gorice i Splita koji vode i psihološki rat. 

Jutros je iz krugova bliskih Poljudu plasirana vijest da Hajduk želi uzeti vratara Gorice Ivana Banića koji je standardan na golu nakon transfera Kahline u Ludogorec. U Splitu dobro poznaju Banića jer je naime, riječ o njihovom igraču, koji je prošao Hajdukovu školu i proveo u klubu devet godina. Nakon toga je branio za Split, Junak, Hrvace, Primorac, Dugopolje i Rudeš. Gorica ga je dovela iz Rudeša kao drugog vratara, a 26-godišnjak rodom iz Sinja strpljivo je čekao da Kahlina ode i bez turbulencija i nesigurnosti zauzeo njegovo mjesto.

U Goricu stiže i Kepčija? 

Priča oko Banića nije jedina koja ovih dana veže Goricu i Hajduk.

Stižu nam informacije kako su čak tri bivša direktora Hajduka u igri da zamijene Mindaugasa Nikoličiusa, koji je nedavno i sam odradio transfer iz Gorice na Poljud. Navodno je predsjednik Gorice Nenad Črnko zainteresiran za Sašu Bjelanovića, ali ta varijanta ne sviđa se Siniši Oreščaninu, treneru Gorice i bivšem treneru Hajduka. Očekivano, on u klubu želi svog dugogodišnjeg suradnika Krešimira Gojuna, a kao moguće rješenje ovog problema spominje se treća, neutralna opcija -  angažman Ivana Kepčije. 

Razgovarali smo danas o toj temi s Nenadom Črnkom, predsjednikom Gorice, koji nam je kazao: 

"Gorica trenutno nije u fazi da radi takve promjene. U ovom trenutku nam je najbitniji mir u klubu. Ne želim da se uz plasirane napise koje čitamo vezuju neke loše konotacije i trenutno ću sebe i momčad fokusirati isključivo na sljedeće dvije utakmice. Samo ću kratko prokomentirati vijest da Hajduk želi na ljeto dovesti našeg golmana Banića. Naš odgovor glasi da će se i Gorica na ljeto pojačavati, a u Hajduku ima interesantnih igrača. Neki od njih su već vrlo blizu prelaska kod nas. Gorica vrlo aktivno radi na tome da dovede Darka Nejašmića i Davida Čolinu, a nije isključeno još neko zvučno ime."

Pročitajte više