IKONA VIDEOIGARA Leeroy Jenkins je prije 12 godina izgovorio legendarni poklič koji će gejmeri zauvijek pamtiti

Screenshot: World of Warcraft

Leeroy Jenkins odavno je prerastao svijet gejminga i World of Warcrafta, a prije koji dan je proslavio svoj 12. rođendan. Legendarni bojni poklič reinkarniran je bezbroj puta, a Leeroy Jenkins i dalje zadržava legendarni status.

Tog davnog 11. svibnja 2005. godine skupina igrača okupljena u guildu PalsForLife priprema se za svoj idući veliki pothvat. Raspravlja se strategija kako proći iduću fazu Upper Blackrock Spire tamnice u igri World of Warcraft. Kreće objašnjavanje taktika, procjena šansi za preživljavanje, sve dok se Ben Schulz ne vrati za svoje računalo te sa svojim paladinom uz rečenicu "Alright, time's up. Let's do this. Leeeeeeeeeeeeeeroy Jenkins!" utrči u prostoriju i započne borbu s whelpovima i naravno, pogine i pobije svoje suigrače. 
 

 
Originalan video objavljen je na službenom WoW forumu, na kojem je guild tražio sugestije od drugih igrača kako se popraviti u igri. Analiza je ustvrdila čak i da Leeroy nije napravio svoj poznati pothvat, njegova ekipa svejedno ne bi uspjela zbog nerazumijevanja igre. Kako je vrijeme prolazilo video je postao sve popularniji, a Leeroy Jenkins jedan od najpoznatijih likova iz svijeta videoigara. World of Warcraft je puno više od igre, a stručnjaci su ga kroz godine često nazivali društvenim fenomenom. Nakon originalnog videa, Leeroy Jenkins reinkarniran je kroz Blizzardove igre u raznim oblicima. Od posebnog uspjeha u WoW-u koje nosi njegovo ime, a osvaja se na istom mjestu ubijanjem 50 whelpova koje su ubile Leeroya i njegovu ekipu u 15 sekundi, sve do legendarne karte u igri Hearthstone. Nekoliko puta u raznim oblicima spominjao se u filmovima i serijama, a bio je i pitanje na američkom izdanju kviza "Izazov." Danas ga koriste i američki vojnici kada se upuštaju u opasne situacije.

 

Pročitajte više