Dvije legende talijanskog nogometa ne žele Zlatana u Milanu

Foto: Epa

POVRATAK Zlatana Ibrahimovića u Milan navodno je gotova stvar. Talijanski mediji danas su otkrili da su pregovori više-manje završili uspješno i da se legendarni 37-godišnji Šveđanin vraća na San Siro nakon šest godina.

Ibrahimović koji je ove godine igrao za LA Galaxy i postigao 22 gola, želi se vratiti u grad koji on i obitelj smatraju drugim domom i gdje su živjeli pet godina, koliko je Zlatan igrao za Inter i Milan. 

Ibrahimović je u nekoliko navrata isticao da nikada nije ni želio napustiti Milan, a navijači ovog kluba su oduševljeni povratkom karizmatičnog Šveđanina na San Siro, bez obzira na njegove godine.

Međutim, ima i onih koji smatraju da je Zlatanovo vrijeme prošlo i da Milan ne bi smio budućnost graditi na igraču koji je blizu petog desetljeća života.

Među njima su i dva legendarna Talijana - nekadašnji igrač Milana Alessandro Costacurta i bivši defenzivac Juventusa i prvak svijeta 1982. Claudio Gentile.

"Da se mene pita, ne bih doveo Ibrahimovića u Milan. Da je došao prije šest ili sedam godina, bila bi to druga priča. Bilo bi to sjajno ne samo za Milan nego i za talijanski nogomet općenito. Međutim, sad je kasno", rekao je Costacurta, dok je Gentile poručio:

"Platio bih ulaznicu da čujem kako na predstavljanju priča o sebi, to je sigurno, ali mislim da Milan treba okrenuti novu stranicu."

Pročitajte više