Dinamo u Ligi prvaka

Dvije loše vijesti za Čačića uoči utakmice. Ovako bi Dinamo danas trebao izgledati

Foto: Igor Soban/PIXSELL

STEFAN RISTOVSKI je otpao za današnju utakmicu Dinama protiv Salzburga u 3. kolu Lige prvaka (18:45 sati), a vjerojatno u Austriji neće zaigrati ni Josip Mišić, jedan od ključnih igrača hrvatskog prvaka.

Dinamov trener Ante Čačić zbog toga će vjerojatno odustati od 3-5-2 formacije koju je koristio u prva dva kola Lige prvaka i odlučiti se za 4-2-3-1 kojom gazi u HNL-u. U tom slučaju bi Ristovskog na desnom boku zamijenio Sadegh Moharrami, Robert Ljubičić bi s lijevog beka preselio u vezni red umjesto Mišića, a Petar Bočkaj zaigrao na lijevom boku. 

Ostatak momčadi je poznat: na golu Dominik Livaković, stoperi Dino Perić i Josip Šutalo, Arijan Ademi će držati sredinu s Ljubičićem, po krilima igrati Dario Špikić i Mislav Oršić, a iza Brune Petkovića će zaigrati Luka Ivanušec.

3-5-2 je manje vjerojatnija opcija

Ako Čačić ipak odluči zaigrati s trojicom nazad, iz momčadi najvjerojatnije ispada Špikić, a umjesto njega bi uskočio Rasmus Lauritsen i u zadnjoj liniji zamijenio Ristovskog koji je u prve dvije utakmice protiv Chelseaja i Milana igrao desnog stopera.

Dinamo je u prvom kolu izveo senzaciju pobjedom nad Chelseajem, nakon čega je izgubio kod Milana, a Salzburg je upisao dva remija. 

Pročitajte više