Dvoransko SP u Portlandu: Hrvatski atletičari najavljuju ulazak u finale

Foto: Hina

HRVATSKA sprinterica Andrea Ivančević i bacač kugle Filip Mihaljević, koji se nalaze u Portlandu gdje sutra počinje Svjetsko atletsko dvoransko prvenstvo, s nestrpljenjem čekaju početak natjecanja, odlično se osjećaju i očekuju dobre rezultate.   

Andrea Ivančević planira nastupe na 60 m prepone i na 60 m, a Filip Mihaljević se natječe u bacanju kugle. Andrea  Ivančević je otputovala u Portland u izvrsnoj formi jer je nedavno istrčala dva državna dvoranska rekorda i to 7,94 sekundi na 60 m prepone i na 7,29 sekundi na 60 m izjednačivši svoj rekord. Filip Mihaljević je naš vodeći bacač kugle ove sezone s hicem od 20,69 m.

"Očekujem finale, odlično se osjećam. Dvorana, staza i atmosfera su odlični te očekujem jako brze utrke." izjavila je Andrea Ivančević.

"Povodom nastupa na SP u Portlandu moram reći da sam optimist s obzirom na Andreinu odličnu formu. Mali problem u završnici priprema su nam bile lagana Andreina viroza koja je sada pod kontrolom te umor radi velike vremenske razlike (8 sati) na koju se Andrea jos adaptira", kazao je Andrein trener Igor Čordaš. Andrea Ivančević će kvalifikacije trčati u petak predvečer po hrvatskom vremenu, a finale je, ako se uspije plasirati, na rasporedu u noći s petka na subotu po našem vremenu.

"Obzirom na broj prijavljenih trkačica kvalifikacije će biti otkazane te će biti samo polufinale (3 utrke, prve dvije iz svake skupine te dvije po vremenu ce se plasirati u finale) i finale što nam odgovara radi puno manjeg mentalnog stresa koji bi bio prisutan da su bile tri utrke u jednom danu. Naš cilj je je plasman u finale te hrabar nastup u finalnoj utrci uz novi hrvatski rekord. Favoritkinje su američke trkačice koje su na američkom prvenstvu pokazale izvrsnu formu. Bez obzira na to, prepone su ćudljiva disciplina i nikad ništa nije sigurno te se nadam da će nakon peha na SP u Pekingu ovog puta sreća biti na našoj strani" izjavio je Čordaš.

Filip Mihaljević je rekao da je formu tempirao za ovo prvenstvo. "Ove sezone smo naporno radili i spremali se za vrhunac ove dvoranske sezone - Svjetsko Prvenstvo u Portlandu. Formu smo tempirali za ovaj dio sezone tako da očekujem da ću biti spreman za osobni rekord koji bi me odveo u finale. Pritiska nikakvog nemam, idem u Portland uživati u bacanju s najboljim bacačima na svijetu. Prošli tjedan sam imao finale sveučilišnog prvenstva gdje sam pokazao dobru formu, a još boljem rezultatu se nadam u Portlandu." izjavio je Mihaljević. Natjecanje u bacanju kugle na rasporedu je u noći s petka na subotu po hrvatskom vremenu.

Pročitajte više