Dvostruki osvajač Kupa UEFA-e poslao igrača na posudbu u hrvatsku drugu ligu

Foto: Instagram

ZANIMLJIVA vijest dolazi nam iz drugog ranga domaćeg nogometa tj. Prve NL. Dugopolje je na posudbu iz švedskog IFK Göteborga dovelo 18-godišnjeg Filipa Ambroža, veznjaka hrvatskih korijena rođenog u Švedskoj, koji je već nastupao za našu U17 reprezentaciju.

Značajno izmijenjeni kadar Dugopolja pod vodstvom trenera Dragana Vukoje sprema se za novu sezonu, nakon što je prošlu završio na desetom mjestu sa samo dva boda iznad zone ispadanja. Nedavno su potpisali sedmoricu novih igrača, a na posudbu su doveli i talentiranog Hajdukovog golmana Tonija Silića.

Ambrož iza sebe ima nešto seniorskog iskustva. Za svoj matični klub Göteborg debitirao je prošle godine, kao 17-godišnjak u prvenstvenom susretu protiv Djurgardena. Otada je za prvu ekipu skupio još šest nastupa, uglavnom ulascima s klupe. Očekuje se da tijekom posudbe u Prvoj NL dobije daleko značajnije seniorske minute. 

Göteborg je inače 18 puta bio prvak Švedske, po čemu je ispred njega jedino Malmö s četiri titule više, ali na novu čeka već 15 godina. Najuspješnije razdoblje u povijesti kluba bile su osamdesete, kada je dva puta osvojio Kup UEFA-e.

 

Pročitajte više