Dwight Yorke poručio Tevezu: I Solskjaer je bio zamjena pa se nije bunio

CRISTIANO RONALDO i Carlos Tevez moraju vrlo brzo shvatiti da nisu veći od kluba i da Alex Ferguson najbolje zna kako izbalansirati talentiranu momčad poput Manchester Uniteda. Riječi su to legende Crvenih vragova Dwighta Yorka koji je osjetio potrebu poručiti zvijezdama vodeće momčadi Premiershipa da se spuste na zemlju.

Poznato je da Ronaldo ne voli kad ga se vadi iz igre, a Tevez je na pragu odlaska na kraju sezone jer smatra da ne dobiva dovoljnu minutažu kod Fergusona. York je situaciju usporedio s onom legendarnog jockera Ole Gunnara Solskjaera.

"Problem je što je Carlos stigao u trenutku kada Ronaldo i Rooney igraju odlično. U istoj situaciji našao se i Solskjaer, no on je ulaskom u igru uvijek donio nešto više i zabio vrlo važne golove."

No, York je otkrio da je i Solskjaer bio nezadovoljan, ali se pomirio sa sudbinom i stavio u službu momčadi. Norvežanin je uglavnom grijao klupu dok su on i Cole zabijali golove.

"Ole nije bio sretan, no prihvatio je stanje. Kada mu je rečeno da uđe u igru, on je bio spreman. 'Šef' ne misli, daj jadniku da igra. Ferguson je to sve radio planirano, a klub je uvijek bitaniji od individualca", zaključio je legendarni napadač.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više