Dybala ozlijeđen izveo čudo pa pitao Del Piera: Alex, jesi vidio? Pa, ja jedva hodam

Foto: Profimedia

PAULO DYBALA je ljetos bio na dnu. Premda u najboljim godinama (28) i besplatan, nitko ga nije htio dok se nudio svim velikanima nakon što ga je Juve otpisao iako je na njemu gradio momčad budućnosti. Sklon ozljedama, previše mekan za moderni nogomet i zbog ponašanja dive, nije mogao naći poslodavca kakvog je htio.

Neželjeni koji se svima nudio besplatno eksplodirao pod Mourinhom

Dybala je tako završio u Romi protivno svojoj volji, naprosto jer je to bio jedini klub zainteresiran za njega. I onda je tamo pod Mourinhom eksplodirao te u 33 utakmice postigao 16 i namjestio 8 golova. No i dalje ga muče ozljede, zbog kojih je ove sezone propustio 13 utakmica. 

Ozlijeđen je pokazao zašto je dobio Del Pierovu desetku

Domaća uzvratna protiv Feyenoorda u četvrtfinalu Europa lige trebala je biti 14., ali Mourinho ga je morao s ozlijeđenim aduktorom desne noge uvesti u igru 15 minuta prije kraja kako bi osigurao prolazak jer tada je vodio 1:0 i tako izjednačio prednost domaćina iz prve utakmice. Međutim, samo pet minuta kasnije Feyenoord je izjednačio i imao prolazak. Činilo se da Roma ispada iz Europe na svom stadionu, ali onda je minutu prije kraja Dybala pokazao zašto mu je Juventus dao Del Pierovu desetku. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DYBALINU VELEMAJSTORIJU

Izazvao delirij u Rimu i donio polufinale Europa lige

Video: Arena Sport

Lorenzo Pellegrini ga je proigrao na lijevoj strani kaznenog prostora. Dybala je primio loptu leđima okrenut golu i sa stoperom Gernotom Traunerom za vratom, ali njega se barem privremeno riješio velemajstorskim potezom. "Zalijepio" je loptu na desnu nogu i onda je tako s njom okrenuo čuvara, poslao ga u prazno, da bi zatim protiv još jednog igrača Feyenoorda koji mu je išao u susret zabio u padu ljevicom u suprotni kut.

Naravno, time je Olimpico bacio u delirij. Dybala je magijom donio Romi gol za pobjedu 2:1 i produžetke, a tamo nakon ovakve golčine i uz totalno ludilo 70 tisuća ljudi na stadionu nije moglo završiti drugačije nego pobjedom Rome za 4:1 i polufinale protiv Bayer Leverkusena.

"Alex, jesi li vidio to?"

Nakon trijumfa oduševljeni Dybala je u mix zoni putem videoveze pričao s Alessandrom Del Pierom, stručnim komentatorom Skya: "Alex, jesi ti vidio to? Pa ja i kada sam zdrav jedva koristim desnu nogu, a još sam je sada ozlijedio, ali je bez obzira na to sve bila vrijedna gola."

Pročitajte više