Džajić poludio zbog UEFA-ine kazne: "Zvezda je mnogo propatila u prošlosti"

Foto: Getty Images

EUROPSKA nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Crvenu zvezdu novčanom kaznom (72 tisuće eura), kao i s dvije europske utakmice bez publike zbog rasističkih povika i blokiranih stepenica na tribinama Marakane u prvom ogledu drugog pretkola Lige prvaka protiv Suduve (Litva).

"Kazna je drastična, ali samo dijelom očekivana, zbog čega planiramo uložiti žalbu. Kažnjeni su svi; igrači koji ostaju bez podrške, navijači kojima je uskraćeno prisustvo i klub koji poduzima sve kako bi se Zvezda na pravi način vratila na put europske slave", navedeno je, između ostalog, u službenom priopćenju Crvene zvezde dostavljenom medijima.

"UEFA je bila nemilosrdna i značajno je otežala posao srpskom šampionu da se ponovo domogne grupne faze nekog od europskih natjecanja", pišu pojedini srpski mediji.

Počasni predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić iskazao je nezadovoljstvo odlukom europske krovne nogometne organizacije.

"Očekivali smo jednu utakmicu, što je mnogo. Međutim, dvije utakmice kazne zaista su previše. UEFA očigledno inzistira na pojedinim principima. Možemo polemizirati oko toga jesu li principi ispravni ili ne, ali moramo ih prihvatiti", nezadovoljno je konstatirao Dragan Džajić i najavio klupsku žalbu.

"Ne znam čemu vodi takva kazna. Niti prijateljski meč bez publike nema smisla, a kamoli natjecateljski. Crvena zvezda mnogo je propatila u prošlosti. Sjetite se da smo 1992. godine cijeli ciklus Kupa šampiona igrali u Temišvaru, Sofiji... Vrlo se dobro zna kakve navijače ima Crvena zvezda, koliko njihova podrška znači ekipi. Njihovo odsustvo može se odraziti na momčadsku težnju da i u aktualnoj sezoni napravimo rezultat u Europi. Kazna dolazi u nezgodnom trenutku i vidjet ćemo može li žalba možda uroditi plodom. Iz ove se kože ne može. Moramo vidjeti u budućnosti da nam se ovakve stvari više ne događaju", zabrinuto je za Novosti poručio Zvezdin počasni predsjednik.

Eliminira li Spartak Trnavu (Slovačka), protiv kojeg je u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka remizirala (1:1), Crvena zvezda će 22. kolovoza na praznoj Marakani dočekati Salzburg (Austrija) ili Škendiju (Makedonija).

Ispadne li protiv Slovan Bratislave, Crvena zvezda u doigravanju Europa lige ugostit će Olimpiju (Slovenija) ili Helsinki (Finska).

Pročitajte više