SERIE A

Džeko majstorijom zadržao Romu u borbi za vrh, Atalanta zabila pet komada

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Rome i Napolija ostvarili su važne pobjede u borbi za vrh u utakmicama 15. kola talijanske Serije A.

Roma je na svom stadionu s 1:0 pobijedila Sampdoriju, a strijelac jednoga gola bio je Edin Džeko u 72. minuti. Roma je sada treća s 30 bodova, a Džekin gol je bio prava majstorija. Možete ga pogledati ovdje.

Napoli je kao gost bio uvjerljiv rezultatom 4:1 protiv Cagliarija. Roma je treća s 30 bodova, šest manje od vodećeg Intera, dok dva boda manje od Rome na četvrtom mjestu ima baš Napoli, koji je danas s 4:1 slavio kod Cagliarija, uz dva gola Poljaka Zielinskog. 

Petoplasirani Sassuolo doživio je debakl na gostovanju kod Atalante (1:5), uz dva gola Duvana Zapate. Mario Pašalić nije bio u sastavu Atalante, dok je Boško Šutalo ostao na klupi. 

Fiorentina i Bologna igrale su bez golova, dok su Genoa i Lazio odigrali 1:1. Za momčad Genoe Milan Badelj je odigrao svih 90 minuta, a Marko Pjaca je zamijenjen u 46. minuti. 

Ranije su nogometaši milanskog Intera svladali Crotone sa 6:2 u prvoj utakmici 15. kola talijanske Serie A, što im je osma uzastopna pobjeda u domaćem prvenstvu, kojom su privremeno izbili na vrh ljestvice. 

Inter vodi s 36 bodova, dva više od Milana koji kasnije igra s Beneventom. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više