Džeko se uključio u akciju pomoći mladiću kojeg su mlatili i tjerali da viče "Dinamo"

Foto: Profimedia

KAPETAN nogometne reprezentacije BiH i zvijezda Fenera Edin Džeko se uključio u humanitarnu akciju koju su pokrenuli navijači Hajduka, vezano za slučaj maloljetnog mladića Igora iz Koprivnice, koji je bio žrtva ponižavanja, fizičkog i verbalnog nasilja. 

Naime, video maltretiranja, odnosno fizičkog i verbalnog zlostavljanja dvojice maloljetnika nad 20-godišnjakom s teškoćama u razvoju, krajem prošle godine snimljen je u Koprivnici. Na njemu se vidi kako jedan od mladića žrtvu tjera da navija za Dinamo te ga šamara. Na drugoj ga, pak, snimci tjeraju da na društvenoj mreži javno objavi da voli Dinamo i da je Dinamo najjači te da govori protiv Hajduka i usput ga ismijavaju.

U akciju se uključili Torcida, Hajduk, Livaja i Džeko

Kako je Igor bio na meti samo zato što navija za Hajduk, Torcida se očekivano digla na noge i pokrenula akciju da se pomogne mladiću i njegovoj majci Nadici, koji jedva spajaju kraj s krajem. U sklopu akcije Društva prijatelja Hajduka Šibenik Igor i njegova majka već su dobili drva za ogrjev, uskoro će na njihovu adresu stići i pokloni, a jedno od tih iznenađenja posebno će razveseliti Igora.

"Dobit ću dres od Marka Livaje s njegovim potpisom! To će mi biti najdraži dar u životu. Rekli su mi da ću dobiti i novi mobitel i da će pokrenuti još akcija za mene i moju mamu. Ipak, dres Livaje s potpisom je ono što mene najviše veseli i sad s nestrpljenjem iščekujem poštara", rekao je mladić. U čitavu priču se uključio i Edin Džeko koji se potpisao na crtež mladog umjetnika koji se na Instagramu zove "arts by Patkljak", a djelo je završilo na aukciji.

"500 eura od mene", napisao je Džeko i oduševio navijače Hajduka koji su ga odmah pozvali u Hajduk budući da je jednom i obećao da će igrati u bijelom dresu.
 

Pročitajte više