Džomba: S našima uvijek isto, moram dobiti infarkt na kraju!

Foto: Cropix, Nenad Dugi

MIRZA DŽOMBA u Grazu je na Euru u ulozi stručnog HTV-ovog komentatora, ali i jednog od vatrenijih navijača hrvatske reprezentacije. Nakon prve i najvažnije pobjede jedne sasvim nove  momčadi Džombi je pao kamen sa srca. Uostalom, kao i većini rukometnih poklonika koji nisu znali što u Austriji mogu očekivati od Červarove pomlađene momčadi.

> Probijen led: Hrvatska na startu rukometnog Eura pobijedila Norvešku

> Alilović: Velikim srcem dobili smo Norvežane iako se govorilo da ćemo ispasti već u prvom krugu

> Vukoviću potekle suze: Večeras je bilo lijepo biti rukometaš!

"Uvijek isto s našima, na kraju uvijek moram dobiti infarkt! Svakako važna pobjeda koja me uvjerila da ćemo na ovom prvenstvu napraviti dobar rezultat. Norveška je bila naš najteži protivnik u grupi, a u sljedećim utakmicama nadam se da će i neki drugi igrači proraditi i preuzeti odgovornost. Idemo u drugi krug, a tamo će biti žestoko...", u dahu nam je govorio Džomba nakon utakmice koju je pratio u društvu "nedostupnih" Lackovića i Valčića te "neprijavljenih" Marića i Šege.

Džomba je dio susreta proveo i na službenom zadatku, u HRT-ovom studiju, a s druge strane terena, u norveškom korneru, analizirao je Ole Gjekstad. Nekad vrsno norveško desno krilo Džombu možda može nadjačati u komentiranju, ali to nikada nije mogao na terenu. Džomba je ipak samo jedan i zato njegove pohvale igri Hrvatske puno znače.

"Imali smo puno dobrih igrača. Da, Alilović je bio sjajan, ali ne mogu ga staviti ispred Drage Vukovića koji je pokrenuo naš napad i usudio se pucati kada nitko nije. Jako sam zadovoljan i Balićem, odigrao je baš onako kako on zna; razigravao je, nije griješio, bio je pravi srednji vanjski. Još kada se i ostali razigraju, trebali bi izgledati jako moćno", dodao je Džomba, koji  će u nastavku prvenstva komentirati igru Hrvatske zajedno s Velimirom Kljajićem i Zdravkom Zovkom.

Pročitajte više