Eduardo će u 41. godini opet zaigrati u Engleskoj? "Želim to, ništa nije isključeno"

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

THE SUN piše da bi Eduardo da Silva (40) mogao zaigrati u 14. engleskoj ligi. Mogao bi se vratiti nogometu pet godina nakon što je završio bogatu profesionalnu karijeru. Sun tvrdi da bi bivši hrvatski reprezentativac mogao zaigrati u Gillingham Townu, koji se natječe u jednoj od najnižih liga u engleskom nogometu.

"Nije isključeno da zaigram"

"Želim igrati jer, iako sam u mirovini, još uvijek igram nogomet sa svojim prijateljima u Brazilu. Redovito razgovaram o taktici s klupskim trenerima i ništa nije isključeno", rekao je Eduardo za The Sun. Eduardo je dobar prijatelj s klupskim predsjednikom, Brazilcem Alexom Bernandesom.

"Upoznali smo se dok sam igrao u Arsenalu. Volim sve što mi je Engleska dala i oduvijek sam želio navijati za lokalni klub zbog svog podrijetla. Ja sam živi primjer važnosti nogometa iz favela. U svakoj zajednici postoje skriveni dragulji poput mene i zato sam bio oduševljen što sam postao ambasador Gillingham Towna i pomogao im u pronalaženju sponzora."

Proslavljeni hrvatski centarfor govorio je i o teškom lomu noge. Podsjetimo, 23. veljače 2008. Birminghamov stoper Taylor brutalnim je startom slomio nogu tada Arsenalovom napadaču.

"Vjerujem da me Taylor namjerno faulirao"

"Bio je to brutalan prekršaj. Očistio sam loptu i moja druga noga bila je oslonjena na tlo, podupirući tijelo. Tada je došlo do udarca. Pao sam na tlo i, kada sam pogledao svoje stopalo, bilo je okrenuto u stranu. Shvatio sam da je loše. Uspaničio sam se, uplašio sam se, kao što bi bilo tko da vidi svoje stopalo pod užasnim kutom. Vjerujem da je prekršaj bio namjeran i da se ishod mogao izbjeći, ali to samo Taylor zna."

Čuva kopačke u kojima mu je slomljena noga

Potom je nastavio: "Kopačke koje sam nosio tog dana i dalje me podsjećaju na to. Nakon godinu dana rehabilitacije ponovno sam nosio te kopačke u svojoj povratničkoj utakmici protiv Cardiffa u FA kupu i zabio sam dva gola. Zbog vlage u Brazilu one se brzo raspadaju, ali nisam ih mogao baciti. Iako čuvaju tragična sjećanja, čuvaju i dobra, pa su uokvirene uz Arsenalov dres i moje nagrade kod kuće."

Eduardo je u karijeri igrao za Dinamo, Croatiju Sesvete, Inter Zaprešić, Arsenal, Šahtar Donjeck, Flamengo, Atletico Paranaense i Legiju iz Varšave. Za Hrvatsku je od 2004. do 2014. u 64 nastupa zabio 29 golova. Karijeru je završio u poljskoj Legiji 2018. godine.
 

Pročitajte više