Eduardo da Silva: Nisam čuo zvižduk engleskih navijača, samo pjesmu Hrvata

NAJVEĆE iznenađenje koje je Slaven Bilić spremio za utakmicu bilo je stavljanje Nikole Pokrivača kao lijevog beka. Nažalost, pokazalo se kao neugodno iznenađenje jer je Pokrivač u ulozi koju nije igrao od Varteksa izdržao samo 15-ak minuta nakon čega ga je Bilić prebacio u vezu.

"Dugo nisam igrao tu poziciju, ali nema opravdanja. Izbornik me stavio tu, nije išlo pa me poslije stavio na moju prirodnu poziciju, ali je bilo kasno. Nikome nije ugodno, ali moramo svi čestitati Englezima. Runje je obranio par golova, mogli smo još primiti koji. Moramo se oporaviti do Kazahstana. Od prve minute se vidjelo da su Englezi uzeli stvar u svoje ruke, zabili odmah iz penala i nismo se uspjeli vratiti."

No, Pokrivač se, kao i ostali hrvatski reprezentativci, i dalje nada baražu.

"Ukrajini neće biti lako dobiti Englesku. Nadam se da ćemo se mi do utakmice s Kazahstanom uspjeti skockati i da ćemo pobijediti te se uz malo sreće izboriti za drugo mjesto koje vodi u doigravanje", zaključio je jedan od tragičara debakla na Wembleyu.

Asanović: Održali su nam predavanje iz nogometa

Demoliranje Hrvatske nije bilo ugodno promatrati treneru reprezentacije Aljoši Asanoviću.

"Englezi su nam održali predavanje iz nogometa. Teško je sad nešto detaljnije analizirati, sve tri linije su podbacile, nismo imali odgovor na Englesku."

Runje: Popizdio sam i samo sam želio napucati loptu na tribinu

Vedran Runje je, po običaju, bio brutalno iskren. Alibi za poraz nije tražio, ali ipak vjeruje da je moglo biti drugačije, samo da nije bilo penala na Lennonu.

"Jedanaesterac nas je izbacio iz takta. Njima je nakon toga bilo puno lakše, stali su čvrsto u obrani i igrali na neke kontranapade", kaže Runje.

Hrvatski vratar koji je bio ponajbolji pojedinac Bilićevog sastava sve dok nije asistirao Rooneyju za konačni rezultat objasnio je i svoj kiks.

"Teško je to kad igrate, a vidite da nema spasa, ne vidite način da se preokrene situacija. Tako je i došlo do one nezgode u drugom poluvremenu, kod zadnjeg gola. Dogodilo se to što se jednom profesionalcu ne bi smjelo dogoditi; izgubio sam živce. Htio sam tu loptu nabiti što dalje u tribinu, malo sam popizdio i eto što se dogodilo. Ipak utakmica je bila izgubljena i prije toga", podvukao je Runje.


"Pristup je bio loš i to je odraz rezultata. Iako mislim da rezultat nije odražavao pravo stanje na terenu - moglo je biti još i gore. Nije još gotovo, treba odigrati do kraja. Stalno se nešto vadimo", rezignirano će hrvatski vratar.

Srna: Žao nam je navijača i trenera

Kapetan Darijo Srna najviše žali što je Hrvatska iznevjerila navijače koji su potegnuli do Londona, a napomenuo je i kako mu je žao izbornika koji će danas morati istrpjeti porugu engleskog tiska.

"Što reći, što kazati. Teško je analizirati, zasluženo smo izgubili. Žao nam je navijača i trenera. Težak je ovo poraz koji će dugo boljeti i, što je još gore, gurnuo nas je u nezahvalnu situaciju. Sami smo dali golove. Bez obzira što bi jedanaesterac na Eduardu vjerojatno promijenio tijek utakmice, pobjeda Engleza je zaslužena", rekao je Srna i dodao: "Još smo živi, ali sad je sve na Englezima. Vjerujem u njihovu pobjedu protiv Ukrajine".

Kranjčar: I dalje smo u boljoj poziciji nego Ukrajina

"Ovo je vjerojatno bila naša najlošija utakmica. Loše je počelo i još gore završilo", neraspoložen je bio Niko Kranjčar po izlasku iz svlačionice. Nikakve analize, smatra Niko, nisu potrebne: "A što će nam izbornik reći. Svi znamo što je bilo loše i nitko nam ne mora ništa govoriti".


Pitanje kakva su njegova očekivanja od utakmice Ukrajine i Engleske Kranjčara je pomalo naljutilo. "Nisam Ukrajinac, nisam Englez", odbrusio je Niko pa onda ipak dodao:

"Realno, tko je favorit u toj utakmici? Ukrajina sigurno nije. Po meni smo mi u boljoj poziciji nego Ukrajinci. Mi moramo dobiti Kazahstan, a oni moraju dobiti i Englesku i Andoru. Ja bih radije bio u ovoj situaciji nego da moram Englesku dobiti doma".

Vukojević: Izgubili smo utakmicu nakon 10 minuta

"Englezi su nas apsolutno nadigrali u svim segmentima igre. Mislim da je ključ utakmice bio u tome što smo prerano primili gol. Izgubili smo utakmicu već nakon prvih deset minuta, poslije je pitanje bilo samo s koliko razlike ćemo biti poraženi", kaže Ognjen Vukojević.

"Ukrajina će teško pobijediti ovakve Engleze. Mislim da nemaju puno šanse, tako da još ništa nije izgubljeno. Treba dobiti Kazahstan i čekati rasplet kvalifikacija", zaključio je Vukojević.

Rakitić: Nitko nije mogao očekivati ovakav poraz

"Mislim da nitko nije mogao očekivati ovo što se dogodilo danas. Ali to je nogomet, utakmica je počela s penalom i nakon toga se bilo jako teško vratiti", kaže Ivan Rakitić.


"Nismo pružili ono što smo realno mogli, ali bilo je jako teško nakon takvog početka. No, treba priznati da su bili apsolutno dominantni i treba im pružiti ruku i čestitati. Odigrali su kao što smo mi željeli igrati. Pokazali su moć", priznaje Rakitić i prognozira pobjedu Capellovog sastava u Ukrajini:

"Mislim da Ukrajina nema šanse ako Englezi odigraju 50 posto ovoga što su odigrali danas, a vjerujem da ćemo mi u Kazahstanu pobijediti".

Eduardo da Silva: Nisam čuo zvižduk engleskih navijača, samo pjesmu Hrvata

Eduardo da Silva s engleskim novinarima o utakmici nije želio razgovarati, ali za hrvatske je reportere ipak pronašao vremena.

"Nismo ušli u utakmicu kako je trebalo, ali to je dio nogometa. Ali glavu gore. Sad se trebamo odmoriti i spremiti za iduću utakmicu. Što je, tu je. Ovaj poraz treba što prije zaboraviti. Ovisimo o Engleskoj, navijat ćemo za njih protiv Ukrajine da odigraju bar nulu, a mi ćemo dati sve od sebe u Kazahstanu", rekao je Dudu.

O nedosuđenom penalu nije želio razglabati, a očekivano zviždanje engleskih navijača, kaže, nije niti čuo: "Ne bih želio komentirati je li na meni bio penal ili ne. Znam da je kontakta bilo, netko me je gurnuo. Zvižduke Engleza nisam niti čuo, ali naše navijače jesam. Svaka im čast, cijelo vrijeme su pjevali".

Dudu je siguran da će Capellova vrsta kvalifikacije završiti bez kiksa: "Oni su općenito jaki, čak i ako protiv Ukrajine ne bude igrao prvi sastav. Očekujem pozitivan rezultat po nas".

Najveći problem bila je šuplja obrana

Utakmicu je iz Hrvatske pratio Branko Ivanković.

"Nije bilo dobro ni u jednom segmentu, ni u samoj postavi i tu se pokazala kriva procjena. Pokazalo se da izostanak Modrića i Ćorluka je velik hendikep iako to nismo željeli priznati. I utakmica s Bjelorusijom je ostavila traga", rekao je Ivanković.

Bivši Vatreni Goran Vlaović ne gubi nadu.

"Nisu samo u pitanju pojedinačne greške, kao ona Pokrivačeva. Cijela naša momčad je defenzivno bila loša, stajali su predaleko od igrača. Ciklus kvalifikacija se ne nastavlja odmah, igrači će se moći odmoriti od svega i zaboraviti i onda doći na okupljanje i svladati Kazahstan", misli Vlaović.

Slično razmišlja i mladi napadač Dinama Kramarić

"Žao mi što je završilo na tužan način, ali moramo dignuti glavu i ići dalje", rekao je Andrej Kramarić.

Pročitajte više