Eduardo vratio Šahtar u život: "Dokazao je da je majstor!"

EDUARDO DA SILVA prokomentirao je pobjedu svog Šahtara (3:2) u gostima kod kijevskog Dinama, u ogledu osmine finala Ukrajinskog kupa.

Dudu je dvama golovima dao golemi doprinos uspjehu svoje momčadi, u 9. i 88. minuti. Za prvi gol mu je odlično asistirao kapetan Šahtara i Hrvatske Darijo Srna, a oba gola Eduardo je zabio ljevicom.

Eduardo: Ovaj uspjeh će nam ubrizgati samopouzdanje

"Vrlo sam sretan što sam zabio dva gola, ali najvažnije je da smo pobijedili. Pokazali smo karakter nakon dvije teške utakmice protiv Zenita i Metalista. Nastojat ćemo na krilima ove pobjede nastaviti s dobrim rezultatima. Uspjeh protiv Dinama je vrlo pozitivan jer će nam ubrizgati potrebno samopouzdanje", rekao je Eduardo, a potom je opisao svoj prvi gol.

"Vidio sam slobodni prostor gdje bi Darijo mogao centrirati. Dobro sam se postavio, bio sam na pravom mjestu i poentirao", ponosno će Dudu, naglasivši psihološku vrijednost ove pobjede:


"Jako nam je trebala ta pobjeda, pogotovo nakon neuspješnih rezultata protiv Zenita i Metalista. Uvjeren sam da će sada atmosfera u cijelom klubu, kao i u našoj svlačionici, biti sasvim drukčija. Svi smo jako sretni jer smo uknjižili važnu pobjedu", zaključio je Eduardo.

Lucescu: Eduardo ima problema ako ne trenira redovito, ali danas je odigrao jako kvalitetno


Šahtarov trener Mircea Lucescu oduševljen je Eduardovim učinkom: "Njega bih posebno istaknuo, danas je odigrao jako kvalitetnu utakmicu", rekao je Rumunj:
 
"Ne mislim pritom uopće na golove koje je postigao, nego u bukvalnom smislu: njegova je igra u globalu bila iznimno kvalitetna", dodao je još Lucescu pa zaključio:



"On inače ima problema ako ne trenira redovito, no danas je dokazao da u sebi nosi talent majstora."

Srna: Imali smo povjerenja u sebe, a trener nas je odlično pripremio

Darijo Srna zahvalio se pak nakon uspjeha svim svojim suigračima, a posebno vlasniku kluba Rinatu Ahmetovu:

"Uspjeli smo zaboraviti na poraz u dvoboju s Metalistom i fokusirati se na Dinamo. Danas smo imali povjerenja u vlastite mogućnosti. Zahvaljujem se svim suigračima i treneru Lucescuu, koji nas je izvanredno pripremio za utakmicu. Pobjedu poklanjam navijačima i posebice našem predsjedniku, koji nas je prije utakmice posjetio u svlačionici i ulio nam povjerenje, rekao nam da ne paničarimo. Kao čovjek sam mu na tome izrazito zahvalan", rekao je Srna.

Pročitajte više