Eduardo: Zvižduci će me učiniti jačim!

KADA je Eduardo da Silva sinoć u zagrebačkom Sheratonu prišao novinarima sa startnom zamolbom da ga se ne ispituju o teroru medija i institucija kojemu je podvrgnut nakon spornog jedanaesterca, pomislili smo da je duboko potresen i da mu je preko glave ismijavanja i zvižduka. No, potom je Wengerov miljenik objasnio:

"Uputili su me u klubu da ništa ne komentiram, jer ako se engleski mediji toga dočepaju, mogli bi sve iskriviti..."

Dobili smo ipak riječ, dvije koje su potvrdile ono što će kasnije na press konferenciji istaknuti i izbornik Slaven Bilić: Eduarda cijela situacija nije nimalo poljuljala, već samo dodatno motivirala. Tako bi i trebalo biti kada čovjek zna da je u pravu.

Je li ga Boruc ipak malo dohvatio po petama?

"Zaista ne bih htio komentirati..."

A Uefina kazna?

"Ne pratim uopće što se događa. Ne znam što će oni odlučiti, hoću li igrati ili ne u predstojećim utakmicama. Saznat ćemo za koji dan."

Zvižduci na Old Traffordu?

"Ne smeta me to, sve je to dio mog posla i može me samo učiniti jačim"

"Šteta što se to dogodilo baš Luki..."

Vratili smo se na reprezentaciju, Eduardo je jedva dočekao okupljanje i osjeća se potpuno spremno za torpediranje Bjelorusa.

"Trebamo zaboraviti utakmicu u Minsku, jer u Zagrebu će to biti druga priča. Oni će se sigurno jače braniti. Nakon Minska odigrao sam dosta utakmica i zaista se dobro osjećam. Imamo tjedan dana da se spremimo i naravno da će sve proći kako treba. Izgubili smo najbitnijeg igrača, naše Luku, i strašno će nam nedostajati. Slabiji smo bez njega i zato moramo biti jako koncentrirani."

Eduardo najbolje zna koliko je Luki teško u ovom momentu.

"Nazvao sam ga, pružio mu podršku. Bit će sve u redu, samo treba vremena da bol malo prođe. Nisam imao priliku pogledati snimku, mogu reći samo da je velika šteta što se to dogodilo baš njemu i to u ovako bitnom trenutku."

Luku Modrića odmah nakon utakmice s Birminghamom nazvao je i Darijo Srna.

"Ozljede su sastavni dio života svakog sportaša. Stipe, Luka i Jurić su jaki karakteri i veliki igrači koji će sve to podnijeti profesionalno. Karakter je sada za njih najbitniji da se što prije oporave. Luka je možda najteže podnio ozljedu jer ozljedama inače nije sklon."

"Bio je to glup start, vidio sam na televiziji i nisam mogao vjerovati da jedan tako nejak udarac može napraviti toliku štetu. Izgubili smo Luku za dvije, možda i tri utakmice, ali moramo dati maksimum, pobijediti u subotu, probati pobijediti na Wembleyju i otići na SP. Igramo najprije kod kuće gdje nismo dugo pobijedili, ali pobjeda u Minsku vratila nam je samopouzdanje. Sve ovisi o nama."

Čarli: Omogućit ćemo Luki da zaigra na Svjetskom prvenstvu!

Nekoliko je riječi s nama podijelio i Vedran Ćorluka. Bio je blizu kada se Luki dogodila kobna ozljeda.

"Na prvi pogled nije izgledalo strašno, ali dogodilo se ono što nitko nije očekivao niti priželjkivao. Što je - tu je, moramo ovo odraditi bez Luke. Igrat ćemo za njega i omogućiti mu da zaigra na Svjetskom prvenstvu."

Može li se hajka na Eduarda koja traje na Otoku shvatiti kao dio folklora uoči "uzvrata" Hrvatske i Engleske na Wembleyju?

"Vidjet ćemo hoće li se podignuti tolika frka oko Waynea Rooneyja! Sve mi je to skupa smiješno, takvih situacija u nogometu ima na tisuća i nitko nikada nije rekao riječ. Mislim da se uopće ne bismo trebali obazirati na to."

Pročitajte više