"EGIPATSKI MESSI", LEGENDA LIVERPOOLA Kako mu je to uspjelo za samo četiri mjeseca?

Foto: Getty Images/Guliver Image

BALOTELLI, Benteke, Lambert, Marković, Ings... Otkako je prije tri godine otišao Luis Suarez, Liverpool je prosuo 100-tinjak milijuna funti na ofenzivne promašaje kojima ga je pokušavao nadoknaditi. 

Konačno je u tome uspio ovog ljeta i to s golgeterom koji uopće nije napadač. Mohameda Salaha (25) desno krilo Rome, platio je 42 milijuna eura.
 
"Sitniš" u odnosu na ono što je Liverpool zauzvrat dobio i koliko se posljednjih godina nogometaši nevjerojatno preplaćuju
 
"Egipatski Messi" u samo četiri mjeseca pokazao se dostojnim nadimka i velikana s kojim ga uspoređuju.

Salah je u 26 utakmica zaslužan za jednako toliko Liverpoolovih golova. 20 je zabio, a šest namjestio.
 
Zgoditkom u pobjedi kod Bournemoutha (4:0), dohvatio je dvije golgeterske legende slavnog kluba.

Postao je prvi igrač Liverpoola nakon Iana Rusha koji je zabio 20 golova prije Božića. Velikom velškom strijelcu to je uspjelo davne 1986. Poslije toga sve do Salaha nitko nije ponovio podvig. 
Istaknuli smo kako Liverpool još od Suarezovog odlaska traži dostojnu golgetersku zamjenu. Salah je jučerašnjim zgoditkom postao prvi igrač Redsa nakon Urugvajca i 2014, koji je postigao 20 golova u sezoni, što dovoljno govori koliko znači klubu.
Salah je i najefikasniji nogometaš u svim engleskim klubovima i ligama. Uzimajući u obzir golove u svim natjecanjima, iza njega je i Harry Kane.
Spominjali smo Salahov ogroman značaj za Liverpool. Pobjedom u kojoj je Egipćanin dosegao golgeterske velikane Redsa, Kloppova momčad postala je prva u povijesti Premier League koja je na četiri uzastopne gostujuće utakmice pobijedila s tri ili više golova razlike.
Naravno, da nema Salaha, ne bi bilo ni tog rekorda. U 4:1 kod West Hama ugradio je dva gola, a isto je ponovio i prilikom 3:0 u Stokeu. Za 5:1 kod Brightona namjestio je gol, te za 4:0 kod Bournemoutha zabio.

Pročitajte više