Ekskluzivno: Navijači, evo vam dilera!

HNS-OVCI lažu! Ulaznicu za utakmicu Hrvatska-Engleska, "kojih više nema" kupili smo izravno od HNS-ovog povjerenika za ulaznice Nikše Martinca. Ulaznicu za gornji dio sjeverne tribine nešto više od dvadeset četiri sata prije utakmice kupili smo za 80 kuna. Prodaja ulaznica vršila se isključivo putem interneta, te ih bez pravovremene online rezervacije nije bilo moguće kupiti nikako drugačije. Ili je tako barem trebalo biti.

> Index nagrađuje: Najsretnijem navijaču darujemo "HNS-ovu" ulaznicu za susret s Engleskom

>Martinac: Nemam što davati ostavku, pa ja sam nezaposlen čovjek!

Stranice internetskih foruma uoči svake utakmice vrve od informacija kako je "prijateljev prijatelj" ulaznicu kupio na crno direktno od Hrvatskog nogometnog saveza. Razgovarali smo s mnogim osobama koje ulaznice za gostujuće utakmice hrvatske reprezentacije redovito kupuju kod Nikše Martinca, ali nitko od njih nije želio pred naše kamere, budući da im se više isplati imati stalnog preprodavača na dispoziciji. Čak smo bili u neposrednoj blizini jedne takve primopredaje uoči utakmice sa Škotskom u Glasgowu. Dotični je gospodin i tada bio vrlo korektan; navijačima je ulaznice prodao po vrlo povoljnoj cijenu. Sve do danas to nismo mogli službeno potvrditi.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković s jedne strane hvali se kako "možemo kupiti West Ham", s druge se strane Hrvatski nogometni savez prodaje 80 kuna. Da, ulaznica je prodana po regularnoj cijeni, ali prema riječima Zorislava Srebrića, ulaznice se ne bi smjele prodavati ukoliko nisu naručene putem interneta. Ukoliko je ostala veća količina ulaznica, valjda bi se one trebale prodavati javno te bi zainteresirani za kupnju o tome trebali biti pravovremeno obaviješteni.

Nikša Martinac prodaje ulaznice na crno

"Prodaju ulaznica Internetom s uključenom dostavom na adresu i naplatom organizira DEKOD telekom d.o.o., Horvaćanska 17a/7, Zagreb", stoji na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza. Što znači da svi oni koji su kupili, odnosno rezervirali ulaznice preko interneta, iste mogu preuzeti u uredima tvrtke ili će im, ako tako žele, biti dostavljene na kućnu adresu. Oni koji ulaznice nisu na vrijeme rezervirali, više ih ne mogu kupiti. Ili barem HNS tako tvrdi.

U uredima tvrtke u Horvaćanskoj 17 dočekala su nas dva gospodina. Na naš upit mogu li se još kupiti ulaznice za utakmicu protiv Engleza odgovoreno nam je da se ulaznice prodaju samo onima koji su ih rezervirali. Na našu primjedbu kako smo dobili informaciju, koja je valjda bila pogrešna, da se ulaznice u Dekodu još mogu kupiti mlađi od dvojice muškaraca zamolio nas je da sačekamo dok kolega završi telefonski razgovor "jer će on možda imati nešto za nas". Sačekali smo tako da osoba koju smo prepoznali kao Nikšu Martinca završi s razgovorom i upitali ga možemo li kupiti ulaznicu. "Može, sjever gore. Cijena? 80 kuna. Koliko vam karata treba?", upitao je Martinac i bez ikakvih problema prodao nam jednu ulaznicu.

Srebrić: Ulaznica više nema i nije ih nikako moguće kupiti

Sat vremena nakon što smo od Martinca kupili ulaznicu, razgovarali smo s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, koji nam je još jednom ponovio ono što tvrdi već danima: "Ulaznica više nema". Direktno smo Srebrića upitali može li tvrtka Dekod, ovlašteni distributer  ulaznica pri HNS-u, prodavati ulaznice za utakmicu osobama koje ih nisu na vrijeme rezervirale putem interneta (što je pravilo) na što je Srebrić odriješito odgovorio da ne može. A kako smo mi onda samo sat vremena ranije kupili ulaznicu od Nikše Martinca? "To nije moguće", odgovara Srebrić uzbuđenim glasom prije nego nas je zamolio da mu "taj slučaj proslijedimo kako bi ga mogao riješiti sa svojom službom".

Zbog ovog očitog slučaja prodaje ulaznica na crno kontaktirali smo i policiju kako bi saznali kakvu je vrstu krivičnog djela Martinac počinio "dilanjem" ulaznica. Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec odgovorio nam je da to ne spada u njihovu nadležnost i uputio nas na Državni inspektorat. Nažalost, do zaključenja ovog teksta komentar Državnog inspektorata nismo uspjeli dobiti.

Index.hr
Foto: Index

Pročitajte više