LIGE PETICE

El Mundo objavio snimke koje dokazuju namještanje utakmica u Španjolskoj

Foto: EPA

PRIJE tjedan dana Servimedia je objavila da je nekoliko nogometaša koji su nastupali u prvoj i drugoj španjolskoj ligi, uključujući predsjednika Huesce Agustina Lasaosea, kluba koji je ove sezone završio kao pretposljednji u La Ligi i ispao u niži rang natjecanja, uhićeno zbog sumnje u korupciju i namještanje utakmica.

"Raul Bravo smatra se vođom, uz Borju Fernandeza iz Real Valladolida, bivšeg igrača Carlesa Arandu, Samu Saiza iz Getafea i Iniga Lopeza koji trenutno igra za Deportivo", napisano je tada, a sada su se pojavile i snimke koje dokazuju namještanje. 

Odale ih snimke

El Mundo je objavio ekskluzivne snimke dogovora nogometaša koji su sudjelovali u namještanju utakmica. 

Preslušavanjem zapisa zaključeno je da je utakmica između Valladolida i Valencije u posljednjem kolu La Lige bila namještena, a jedan od ključnih ljudi u velikoj prevari bio je Borja Fernandez. 

On se sastao s Carlosom Arandom i Raulom Bravom, navodnim vođom cijele operacije, kako bi dogovorio način namještanja susreta.

"Uloži 10 tisuća eura i zaradit ćeš 20 tisuća", čuje se kako Aranda na jednom od zapisa naglašava ostalima, a kasnije dodaje i kako je sedam igrača kupljeno da namjeste utakmicu. 

Sporni razgovori

Postoji i zapis Arandinog razgovora s prijateljem.

"Gle, brate, Valencija dobiva prvo i drugo poluvrijeme. Slušaj me, prvo i drugo. Jasno ti je o čemu se radi, nitko ne smije saznati osim tebe. Nitko, nitko, nitko. Ni tvoji prijatelji, baš nitko", naglasio je Aranda. 

Zanimljivo, svi igrači koji su uhićeni su počeli svoje karijere u omladinskom pogonu Real Madrida, osim Lopeza. Raul Bravo odigrao je preko 70 utakmica za Kraljevski klub u šest godina koliko je proveo na Santiago Bernabeuu.

Operacija je pokrenuta s namjerom razotkrivanja sportskog kladioničarskog kruga koji se optužuje za organizirani kriminal, korupciju i pranje novca, a po svemu sudeći, uskoro bi mogla biti i privedena kraju.

 

 

Pročitajte više