ELEAGUE se širi na Rocket League s milijun kuna vrijednim turnirom

Foto: Psyonix

ELEAGUE je u svoj program dodao novi popularni esport naslov Rocket League. Partnerskim ugovorom s razvojnim studijem i izdavačem igre, tvrtkom Psyonix, najavili su 150 tisuća dolara vrijedan ELEAGUE Cup: Rocket League, koji će se prenositi na kanalima Twitch.tv i YouTube. 

Osam najboljih ekipa na svijetu dobit će pozivnice za natjecanje koje će se održati u ELEAGUE Areni u Atlanti, a grupna faza počet će 1. prosinca. Timovi će biti podijeljeni u dvije grupe te će igrati svatko protiv svakoga. Dvije najbolje plasirane ekipe iz svake skupine prolaze u polufinale. 
 
Uz sam turnir i prijenos mečeva, TBS će na svom televizijskom kanali emitirati i serijal u tri nastavka koji će biti fokusiran na igrače i timove. Emitiranje će početi kad i samo natjecanje, 1. prosinca. TBS je već prikazivao slične serijale, a posljednji je bio "The Road to The International" koji je prikazivao Dota 2 igrače i timove u pripremi za najveći turnir njihovih karijera.
 
Rocket League je popularna nogometna simulacija u kojoj igrate autima. Koliko god to ludo zvučalo, jednako je toliko i zabavno. Igra je objavljena 2015. i dostupna je na svim aktualnim platformama.
 
ELEAGUE je esport projekt Turnera i IMG-a osnovan 2016., a dosad su se već dokazali u organizaciji i produkciji velikih esport događaja. Ono što ELEAGUE izdvaja od ostalih kompanija u esport industriji je emitiranje esport ili povezanog sadržaja na svojim televizijskim kanalima. Da rade odličan posao potvrdio je i Valve koji im je dodijelio sljedeći CS:GO major, koji će se igrati u siječnju.
 

Pročitajte više