Elez: Nogometašima bi bilo najbolje da se pripreme mogu ukinuti

Screenshot: Hajduk Digital TV

HAJDUK je u pretposljednjoj utakmici zimskih priprema remizirao (1:1) s trećeplasiranom ekipom slovenskog prvenstva Koprom. Utakmica je odigrana u Kopru, gdje je domaćine u 66. minuti u vodstvo doveo igrač Lokomotive na posudbi Gabriel Groznica, a izjednačio je Yassine Benrahou u 87. minuti.

Stoper Hajduka Josip Elez (29) odigrao je cijeli susret za splitski klub, a zatim dao izjavu za Hajduk Digital TV. "Otvorena utakmica, jedna i druga ekipa imale su puno šansi. Najbitnije je odigrati svih 90 minuta, proći sa što manje ozljeda i pokušati uigrati neke stvari, tako da budemo što uigraniji i spremniji fizički za nastavak sezone.

Utakmica je bila dobra za publiku, za nas baš i ne. Ne treba gledati dobre strane, nego loše i to popravljati. Ako ne možemo učiti na tuđim pogreškama, da barem učimo na svojim", rekao je Elez.

"Teško je na pripremama, da ih se može ukinuti, to bi bilo najbolje za nas nogometaše"

Hajduk će za dva dana pripreme okončati utakmicom s poljskim Slaskom, a iduća natjecateljska utakmica u sklopu SuperSport HNL-a za ekipu Mislava Karoglana bit će Jadranski derbi s Rijekom 28. siječnja na Poljudu.

"Bilo bi najbolje završiti s dobrim rezultatom za nas i da se u nastavak sezone uđe u najboljem ritmu. Najbitnije je da ne bude nikakvih ozljeda jer nam u drugom dijelu sezone najviše treba što više spremnih igrača, da možda pomognu i oni koji imaju manje šanse. Svi moraju pomoći. Moramo kao ekipa biti bolji", smatra Elez.

Elez je ove sezone, u kojoj se oporavio nakon duge ozljede, upisao deset službenih nastupa za Hajduk. Na pitanje kako se osjeća, odgovorio je:

"Teško je na pripremama, za nas nogometaše bi najbolje bilo da ih se može ukinuti, ali treba i to proći. Najbitnije je odigrati 90 minuta da imaš utakmica u nogama. Kao što sam već rekao, neka svi budu zdravi jer su treninzi bolji kada su svi spremni. Tada je bolja i kvaliteta treninga, lakše je spremiti se za utakmicu."

Hajduk je jesenski prvak

Hajduk je jesenski prvak hrvatskog nogometa. U 19 kola osvojio je 41 bod te se nalazi na prvome mjestu. Rijeka je druga sa šest bodova manje i jednom utakmicom manje, dok treći Dinamo ima sedam bodova zaostatka i dvije utakmice manje.

Pročitajte više