Emotivni Dinamov navijač: Petković je za Livaju gospodin i bolji je igrač od njega

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

PRIJE nekoliko tjedana hit na društvenim mrežama poslala je snimka starijeg Dinamovog navijača koji je vrlo emotivno proživljavao trening svog omiljenog kluba uoči nesretnog puta u Prag, na gostovanje kod Sparte, te uz suze govorio kako Dinamo voli kao svoje sinove.

Dotični navijač 67-godišnji je Osman Lendo, koji se u Zagreb doselio 1977. iz Dervente, u kojoj je već bio deklarirani navijač zagrebačkog kluba. Otkrio je to u intervjuu koji je s njim napravila agencija Pixsell.

 

"Idem na treninge Dinama kada sam tu blizu, idem na sve utakmice. Dinamo je jedan, ne diram ja Hajduka, poštujem sve. Za mene je Zdravko Mamić gospodin, njemu su sudili lopovi iz Osijeka! Da njega nije bilo u Dinamu, pitanje je da li bi se mi ovdje vidjeli", rekao je Lendo pa se vratio na početke. 

"Petković je gospodin i bolji nogometaš od Livaje"

"U Zagreb sam se doselio 1977., primili su se da radim na HŽ-u. I kada sam živio u Derventi isto sam navijao za Dinamo, tamo je prije bilo puno navijača Dinama. Otac od Vedrana Ćorluke je stariji godinu dana od mene, išli su u istu školu."

Istaknuo je da mu je najdraži igrač Bruno Petković, ali i koliko mu je žao zbog odlazaka Ivanušeca i Livakovića te nije propustio priliku pecnuti rivale s juga Hrvatske.

"Žao mi je Luke Ivanušeca, plakao je kad je odlazio, kao i Livakovića. U ovom trenutku, Bruno Petković mi je najdraži igrač, umjetnik u nogometu. On je umjetnik u nogometu i za mene je gospodin u odnosu na Livaju te bolji nogometaš. Opet ćemo biti prvaci, a pustit ćemo jednom Hajduku da osjete kako je biti prvak u Hrvatskoj", poručio je.

Pročitajte više