Endrick (17): U Fifi sam prvi gol za Brazil zabio na Wembleyju. Onda sam zaigrao tamo

Foto: Profimedia

ENDRICK, punim imenom Endrick Felipe Moreira de Sousa, sa samo 17 godina i 246 dana zabio je gol za povijest Wembleyja i reprezentacije Brazila, a samim tim i svjetskog nogometa. U 71. minuti prijateljske utakmice Engleske i Brazila mladi napadač ušao je u igru pri rezultatu 0:0. 

Ronaldo je dobio nasljednika 

Devet minuta kasnije postigao je pobjednički gol, jedini na utakmici. Tako je postao najmlađi strijelac na mitskom stadionu. Osim toga, postao je najmlađi strijelac u povijesti Brazila još od Ronalda, koji je to uspio 4. svibnja 1994. u prijateljskoj utakmici protiv Islanda. Ronaldo je tada imao 17 godina i 224 dana. No ono što poveznicu između njega i Endricka čini još zanimljivijom je što je mladi Brazilac sinoć ušutkao Wembley 23. ožujka, na točno 30. godišnjicu Ronaldovog debija za Brazil protiv Argentine.

"Neću lagati, samo sam mislio kako ovdje zabiti gol"

Endrick je u debiju protiv Kolumbije dobio 8 minuta, pa 18 protiv Argentine i onda 20 minuta za gol protiv Engleske. Nakon utakmice je naravno bio izvan sebe od uzbuđenja i ponosa: "Zaigrao sam na stadionu na kojem je igrao Bobby Charlton, zabio na dan Ronaldovog debija za Brazil. Oboje mi je tako važno. Neću lagati, samo sam mislio kako ovdje zabiti gol. To je jedinstven osjećaj. Moram vam priznati, ali na Fifi sam igrao u career modeu i prva utakmica za Brazil mi je bila na Wembleyju i zabio sam. Stalno sam mislio o tome i onda sam u stvarnom životu zaigrao i zabio ovdje."

Endrick već ima 65 nastupa, 18 golova i dva naslova prvaka Brazila s velikanom Palmeirasom, ali od 21. srpnja, točnije njegovog 18. rođendana, postaje igrač Reala. Transfer uz odštetu od 45 milijuna eura je već dogovoren. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ENDRICKOV GOL NA WEMBLEYJU

Pročitajte više