Engleska: 50-godišnji Socrates opet igra i - puši

LEGENDARNI brazilski nogometaš Socrates odlučio je u 50. godini ponovno aktivno igrati nogomet, te će u subotu nastupiti za regionalnu englesku momčad Garforth Town.

Kapetan brazilske reprezentacije sa SP 1982., po mnogima najjače od vremena Pelea, oprostio se od nogometa 1990., a u Garforth Town dolazi na nagovor vlasnika kluba i poslovnog čovjeka Simona Clifforda, koji ima nekoliko nogometnih akademije širom svijeta i agenciju specijaliziranu za transfere mladih brazilskih nogometaša.

U 50. godini sigurno neću biti najbrži igrač na terenu, no neke trikove i poteze nisam zaboravio. Nikad nisam bio na sjeveru Engleske i za mene je to novi izazov, kazao je Socrates, kojeg će u dvoboju protiv Tadcastera u Northern Counties East ligi doći vidjeti barem 3000 ljudi.

Socrates je zadržao poznatu mršavu figuru, ali je ovaj diplomirani liječnik zadržao i stare navike strastvenog pušača - u danima slave je znao čak zapaliti i u svlačionici na poluvremenu.

Socratesov dolazak jedna je od početnih akcija ambiciozna Cliffordova 25-godišnjeg plana čiji je vrhunac gotovo nestvaran - Garforth 2028. osvoja naslov prvaka Engleske.

Cliffordova opsesija Brazilcima započela je prijateljstvom sa bivšim igračem Middlesbrougha Juninhom, kao i putem u Brazil gdje se milijunaš upoznao sa Futebol de Salao, dvoranskim nogometom iznimno popularnim među Brazilcima.

Pročitajte više