Engleska kod Hrvatske s još mladih i debitanata: Ovo su zamjene za ozlijeđene

Foto: EPA

POTPUNO novu reprezentaciju Engleske, punu debitanata, predstavlja izbornik Gareth Southgate za utakmice Lige nacija protiv Hrvatske 12. listopada u Rijeci i Španjolske tri dana kasnije u Sevilli. 

Engleska i Hrvatska, tri mjeseca nakon polufinala SP-a, igrat će na Rujevici bez gledatelja u susretu novog natjecanja UEFA-e, u drugom kolu skupine Lige nacija. S njima je u grupi i Španjolska, koja je prethodno dobila obje reprezentacije: Englesku 2:1 u Londonu i Hrvatsku 6:0 u Elcheu. 

Na prvom spisku reprezentacije Engleske za Hrvatsku čak je šest igrača koji nikad nisu nastupili za seniorsku nacionalnu momčad. Southgate je za ovu priliku potpuno pomladio ekipu. 

Golmani Marcus Bettinelli iz Fulhama i Alex McCarthy iz Southamptona, zatim Watfordov veznjak Nathaniel Chalobah te također igrač sredine terena Mason Mount, koji je iz Chelseaja na posudbi u Derbyju, pa Leicesterov playmaker James Maddison i Jadon Sancho, krilo Borussije Dortmund, igrači su koji će sada imati veliku priliku za debi u reprezentaciji Engleske. 

Njima je Southgate sada pridružio još jednog igrača bez ijednog nastupa za reprezentaciju - Lewis Dunk, stoper Brightona, pozvan je umjesto ozlijeđenog Jamesa Tarkowskog iz Burnleyja. 

Druga nova zamjena u odnosu na ranije objavljeni popis je Ben Chilwell, mladi (21) lijevi bočni Leicestera, koji je za Englesku debitirao prije mjesec dana kao rezerva u prijateljskoj utakmici sa Švicarskom. On je pozvan umjesto ozlijeđenog Lukea Shawa iz Manchester Uniteda. 

Reprezentacija Engleske za utakmice Lige nacija protiv Hrvatske i Španjolske u listopadu:

Golmani: Bettinelli, Pickford, McCarthy.

Braniči: Alexander-Arnold, Rose, Walker, Stones, Dunk, Maguire, Gomez, Chilwell, Trippier.

Veznjaci: Chalobah, Mount, Dier, Winks, Barkley, Maddison, Henderson.

Napadači: Sancho, Sterling, Rashford, Welbeck, Kane.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više