Video: Terry pet minuta prije kraja za nastavak engleskog marša

NA KRILIMA golgeterske snalažljivosti Petera Croucha i osovine Gerrard - Rooney, Englezi su na Wembleyu kontrolirali igru i rezultat ali je Ševčenko nakratko bio kaznio njihovo opuštanje.

Sastavi momčadi:

Engleska (4-4-2)

James; Johnson, Ferdinand, Terry, Cole - Lennon, Lampard, Barry, Gerrard - Rooney, Crouch

Ukrajina (4-4-2)

Pjatov; Jarmaš, Mihalik, Čigrinski, Ševčuk - Aliev, Sliusar, Timoščuk, Valijaev - MIlevski, Voronjin

Tijek utakmice:

U prvih desetak minuta utakmice ne vidimo baš mnogo od igre; tek dva pokušaja povezane akcije.  Voronjin je krenuo prihavtiti dubinsku loptu ali je uklizavanje Ashleya Colea otklonilo opasnost.

Barry je pokušao proigrati Rooneya brzom predajom lopte, ali for je bio prejak i lopta je završila kod Pjatova.  Odmah potom Timoščuk je pokušao iz daljine ali udarac je blokirao Ferdinand.

7'  Gerrard je sa svoje nove pozicije na lijevom krilu dobro uposlio Rooneya koji akrobatskim udarcem preko glave pogađa mrežu, točnije "krov" gola.

10'  prvi žuti karton za Englesku. Gareth Barry je srušio Milevskog nakon što mu je Lennon jeftino predao loptu.

13'  prvi žuti karton za Ukrajinu - Taras Mihalik je na 20-ak metara "ušao" u Rooneya koji je sjurio prema golu i zasluženo dobio "javnu opomenu".

Iz slobodnjaka odlično puca Gerrard i lopta prolazi tek par centimetara od lijeve vratnice Pjatovljeva gola.

Engleska je zagrijala motore i vidi se od koga će prijetiti najveća opasnost: liverpulske osovine Rooney - Gerrard. Odlično surađuju i sada je ukrajinska obrana u posljednji tren presjekla Rooneyevo proigravanje za Gerrarda koji je bio u sjajnoj poziciji sa strane.

25'  Sa desne strane je dva kornera zaredom izveo Frank Lampard, ali Ukrajinci uz manje poteškoće otklanjaju opasnost.

27.'  u borbi za loptu u engleskom kaznenom prostoru Terry je odvalio "bekhend" Voronjinu čije lice je odmah oblila krv i morao je otići na previjanje.

29' GOL ZA ENGLESKU! 1:0, strijelac PETER CROUCH! Lampardov korner s lijeve strane i lopta je došla do Terryja na drugoj stativi koji je glavom vrača u vatru gdje se u gužvi odlično snalazi Peter Crouch. Iako je lopta bila poluvisoka, a onu raskoraku, nogom je zabio pod prečku.

32'  Dvojbena situacija u engleskom kaznenom prostoru: Na centaršut sa desne strane startali su MIlevski i Barry i ponovljena snimka pokazuje da je Villin veznjak (koji već ima žuti karton) rukom zadržao napadača Ukrajinaca.

35'  Sada je dar-mar na desnoj strani napravio razbuđeni Lennon, odlično ubacio rezanu loptu na peterac. Na nju natrčava Rooney ali je volej završio po sredini tribina.

38'  Timoščuk i James donose uzbuđenje i pred engleskim golom. Zenitov neumorni trkač je izveo slobodan udarac koji James nije najbolje dočekao i lopta mu se od prsa odbila u polje.

41' Gerrard je sa 20-ak metara tukao po golu, ali Pjatov pokupio loptu

44' Umalo repriza gola: opet je Lampard dobro izveo korner, Crouch je ovaj put naravno bio najviši, ali je loptu koju su svi već vidjeli u golu, izbijanjem sa crte spasio Jarmaš.

Kraj 1. poluvremena

Engleska ipak ne vodi potpuno zasluženo, iako njenoj igri i konkretnosti ne može biti prigovora jer ponovno gledanje situacije u engleskom petercu u 32. minuti pokazuje da je Barry rukom povukao Milevskog i gostima nije dosuđen kazneni udarac!

Drugo poluvrijeme

48'  Fenomenalna akcija Rooneya: u punom trku je odbacio sve nasrtaje četiri ukrajinska igrača koji su ga pokušali zaustaviti.Potom je promijenio smjer i sa boka krenuo u sredinu, ponovno zanjihao jednog suparničkog braniča i konačno sa 20-ak metara tukao jako blizu lijeve vratnice. Nepravda je što ovakva akcija nije okončana pogotkom.

55' Potpuno nevidljivog Voronjina (sigurno dodatno uzdrmanog Terryjevim šamarom) mijenja Andrij Ševčenko

58'  Posljednjih 15-ak minuta razvodnjenoj utakmici draž daju izmjene igrača: David Beckham praćen ovacijama ulazi umjesto Aarona Lennona.

61' Mihajličenko poseže za još jednom ofenzivnom zvijezdom: Valijaeva mijenja Nazarenko

63' Beckham se pokazao slobodnjakom sa 25 metara nakon što je tko zna koji put fauliran Rooney. Lopta je pala "na" mrežu.

72' Englezi nisu ni sjena momčadi koja je sat vremena diktirala igru: Sada je Johnson dobio žuti karton zbog odugovlačenja.

74' GOL ZA UKRAJINU! strijelac ANDRIJ ŠEVČENKO! Faulirao ga je bivši suigrač John Terry, a lopta iz prekida se odbila od Johnsona do straog lisca koji sa desetak metara svladava Jamesa.  Englezima se osvetio "lako ćemo" pristup!

76' Capello umjesto Croucha uvodi Wright-Phillipsa i tako radi Benitezovu rošadu, gdje Gerrard preuzima ulogu druge špice, uz Rooneya nadajući se da će i u takvoj postavi surađivati uspješno kao dosad.

85' GOL ZA ENGLESKU! strijielac JOHN TERRY! Beckham je sa desne strane izveo slobodnjak koji je sam izborio. Odličan centaršut je glavom na peterac spušta Gerrard, gdje engleski kapetan samo postavlja nogu za novo vodstvo.

89'  Četvrti sudac je pokazao da će se igrati četiri minute nadoknade, a Ševčenko je iz slobodnjaka sa 25 metara pogodio Jamesa koji ovaj put nije dopustio lopti da mu se izmigolji.

Kraj utakmice

Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.