nogomet

Engleski klubovi nemaju dresova. Navijači ih žele kupiti, a oni ih ne mogu prodati

Foto: Profimedia

VIŠE od pola klubova u engleskoj nogometnoj piramidi, uključujući klubove u Premier ligi, suočeni su s ogromnom nestašicom dresova uoči početka nove sezone. Klubovi imaju ogroman broj upita za dresove od navijača, ali im moraju reći da im ih ne mogu prodati jer dresova jednostavno - nema.

Glavni razlog za to je širenje koronavirusa u zemljama jugoistočne Azije u kojima se proizvode praktički svi dresovi renomiranih svjetskih proizvođača. Velik broj tvornica je zatvoren, a one koje rade trenutačno ne mogu ni izbliza odgovoriti zahtjevima tržišta.

Čak 19 klubova nema nijedan dres

Od 92 kluba u prve četiri engleske lige samo njih 44 ima u prodaji domaći i gostujući dres. Čak 19 klubova nema dostupan nijedan dres, sedam ih ima samo gostujući, a 19 samo domaći dres. Championship počinje 29. srpnja, League One i League Two 30. srpnja, a Premier liga 5. kolovoza i sasvim je jasno da skladišta neće biti popunjena do početka prvenstva.

Među klubovima koji su u nestašici dresova su uglavnom oni iz donjeg doma, a najteže su pogođeni Leeds United i Crystal Palace. Neimenovani visoki dužnosnik jednoga kluba iz Premier liga rekao je BBC-ju da je to ogroman problem za njegov klub.

"Mi smo dizajn dresova poslali u listopadu i brzo nakon toga smo poslali i narudžbe, ali nismo još dobili ni domaći ni gostujući dres. Za sad to neće biti preveliki financijski udarac, ali mogao bi postati ako se nešto ne promijeni", rekao je.

Pročitajte više